OYD Release Show 5/4 @To Meros w/Rejection + Ephemeral Echoes

Estimated read time 1 min read

Οι O.Y.D. πρωτοσυστάθηκαν ως συγκρότημα στις αρχές του 2012 . Ύστερα από κάποιες αλλαγές στα μέλη αλλά και στο μουσικό ύφος τους, έφτασαν σε ένα χρονικό ένα σημείο όπου επεδίωξαν την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου τους. Έτσι , το Νοέμβριο του 2014 έκαναν το δισκογραφικό ντεμπούτο τους ηχογραφώντας στα Sound Emporium Studios, στο Nashville του Tennesse, το “Deep Breath” με παραγωγό τον κάτοχο 2 Grammy Toby Wright, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη μίξη, το mastering και την παραγωγή του δίσκου. Επηρεασμένοι από ονόματα διαφορετικού ύφους μεταξύ τους, οι O.Y.D κινήθηκαν σε ένα παζλ από ήχους που αναμιγνύει τον ήχο του σύγχρονου σκληρού ήχου με μελωδικότερες φόρμες και στο δίσκο μπορεί κάποιος να διακρίνει ψήγματα από τους System of a down μέχρι τους Alice in chains. Λίγο μετά την επιστροφή στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε επαφή με την αμερικανική εταιρεία “Pavement Entertainment” η οποία κατέληξε σε συνεργασία με σκοπό την προώθηση του άλμπουμ.
Το πλήρωμα του χρόνου ανάγκασε το συγκρότημα σε κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή του. Ακολούθησαν διάφορες συμμετοχές σε live και φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, και από τότε με την τρέχουσα σύνθεση, ξεκίνησαν να συνθέτουν ξανά με την προσθήκη πλήκτρων αλλά samples. Οι O.Y.D. έχουν συμμετάσχει σε live μεγάλων εγχώριων ονομάτων όπως οι 1000mods ή οι Nightstalker, αλλά και του ξένου χώρου όπως οι Comeback. Το 2018 βρήκε τους O.Y.D. να κάνουν τη δεύτερη απόπειρα για μια ηχογράφηση η οποία θα χαρακτηριζόταν εκ νέου από υψηλό επίπεδο, η οποία και τους έφερε στη Σουηδία και στα Fredman Studios, στο Γκέτεμποργκ. Αυτή τη φορά στο τιμόνι του παραγωγού και της ηχοληψίας θα βρισκόταν ο Fredrik Nordstrom, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το λεγόμενο “ήχο του Γκετεμποργκ” και η τεχνική του στο σκληρό ήχο έχει καταστεί μπούσουλας για κάθε ηχολήπτη που αναζητά ένα αποτέλεσμα γεμάτο όγκο και επιβλητικότητα.
Εφεξής η μπάντα επέλεξε να κινηθεί σε πιο επιθετικό τόνο και με πιο συμπαγή χαρακτήρα συνθετικά, αυξάνοντας τους ρυθμούς αλλά και κρατώντας πάντοτε τις εναλλαγές στο γράψιμο οι οποίες θέλουν να τους χαρακτηρίζουν μουσικά.
Πλέον οι επιρροές έχουν να κάνουν με τον πιο μοντέρνο σκληρό ήχο, χωρίς όμως να απουσιάζει το στοιχείο της έκπληξης ή οι αναφορές σε είδη που δεν άπτονται του σκληρού ήχου. Το artwork αυτή τη φορά είναι επηρεασμένο από τα noir films της δεκαετίας του ’50 και ανατέθηκε σε γραφίστρια που εδρεύει στο Chicago και ειδικεύεται στο χώρο.
Στον παρόντα χρόνο οι O.Y.D. βρίσκονται σε αναμονή των γυρισμάτων του πρώτου video clip της μπάντας και των release live αλλά και φεστιβάλ που θα ανακοινωθούν εν καιρώ.
Η μεγάλη προσδοκία των O.Y.D. είναι να συνεχίσουν να δημιουργούν μουσική που θα διεγείρει το αυτί του ακροατή ακατάπαυστα και η παρουσίασή της σε όσο πιο πολλούς συναυλιακούς χώρους είναι δυνατόν.
——————————————————————————————-
Ephemeral Echoes

Οι ”Ephemeral Echoes” είναι μία Atmospheric Post Rock μπάντα που σχηματίστηκε στην Πάτρα το 2017 από τον Χρήστο Γρηγορίου και τον Αλέξανδρο Τζαμαλή.
Για δύο συνεχόμενα χρόνια επικεντρώθηκαν στην ηχογράφηση υλικού, έως ότου δημιούργησαν έναν ήχο που απεικονίζει την αναζήτηση, την θλίψη, τον πόνο και το ξέσπασμα μέσα από βουβά Post μονοπάτια.
Η μπάντα αποτελείται από τον Θοδωρή Δασκαλόπουλο στα ντράμς τον Δήμο Κόντο στο synthesizer, τον Αλέξανδρο και Χρήστο στις κιθάρες.
Σήμερα οι ”Ephemeral Echoes” έχοντας full line up, βρίσκονται στο studio ηχογραφώντας το πρώτο τους EP με τίτλο ‘Ephemeral Echoes’ , ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το ταξίδι τους στην ζωντανή μουσική σκηνή.
——————————————————————————————-
Οι Rejection ειναι μια μπαντα που σχηματιστηκε στην Κορινθο και εχουν επιρροες απο τον μοντερνο μεταλ ηχο . Εχουν στο ενεργητικο τους δυο Ελληνικες περιοδειες και μια Ευρωπαικη . Η μπαντα εχει κυκλοφορησει δυο αλμπουμ το Hollow Prays ( 2010- puzzle records) και το Subject 43 ( 2013 independent release ) και ειναι ετοιμη να ηχογραφησει το καινουργιο αλμπουμ μεσα στο 2019 και να περιοδευσει ξανα . Οι Rejection εχουν μοιραστει την σκηνη με μπαντες οπως οι Jinjer , 1000mods , Planet of Zeus ,Deus x Machina μεταξυ αλλων ,εχουν παιξει σε φεστιβαλ οπως το Βucovina Rock Castle και το Αthens B Fest και εχουν αποσπασει θετικα reviews απο το Metal Hammer ( band of the week ) και το Decibel (USA) (special mention)

LINE UP – Βλασσης-φωνητικα Νικος-κιθαρες Γιαννης-μπασο Νωντας-τυμπανα

You May Also Like

More From Author