18ο Forum Ανάπτυξης: 140 εισηγητές στις Διαδρομές Προόδου

Estimated read time 1 min read

«Διαδρομές προόδου» χαράσσει για 18 χρονιά, οδεύοντας στον 20ετή απολογισμό του, το πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης 2015- 18ο Money Show Πάτρας, το οποίο άνοιξε το πρωί του Σαββάτου τις πύλες του στο ξενοδοχείο «Αστήρ» με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Τα εγκαίνια του πολυσυνεδρίου τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

Ο π. Νικόλαος μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ όπως είπε, το πολυσυνέδριο για άλλη μία φορά θα προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στο σκαλοπάτι της αναπτυξιακής διαδικασίας στην περιοχή. Ακόμη, τόνισε πως η Τοπική Εκκλησία στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες για το καλό της περιοχής και της χώρας μας, προκειμένου να βγούμε από την ανακύκλωση της θλιβερής πραγματικότητας και να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, εκδότης της εφημερίδας «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», Παναγιώτης Γιαλένιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο φετινό πολυσυνέδριο, επεσήμανε ότι το Forum είναι το αποτέλεσμα της συνέργειας 33 φορέων και σημαντικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου έχοντας σταθερά τη διάθεση να δώσει περιεχόμενο στην ανάπτυξη. Μάλιστα, ο κ. Γαλένιος ανακοίνωσε πως το 2018 οπότε και το Money Show συμπληρώνει 20 χρόνια θα γίνει απολογισμός δράσης. «Το διήμερο αυτό είμαστε βέβαιοι ότι θα ανοιχτούν διαδρομές προόδου. Περισσότεροι από 140 ομιλητές, θα προσεγγίσουν την ουσία του θέματος, ώστε στο τέλος να προστεθεί ένα μικρό λιθαράκι και η πόλη να πάει ένα βήμα μπροστά», τόνισε ο κ. Γιαλένιος και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν σταθερά τη διοργάνωση του πολυσυνεδρίου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η οποία είναι σταθερά θεσμικός συνδιοργανωτής του πολυσυνεδρίου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε ότι μέσω των διήμερων εργασιών δίνεται η δυνατότητα σε όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους για κυρίαρχα ζητήματα που αφορούν την περιοχή. «Πριν από μερικά χρόνια μιλήσαμε για αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη την οποία κάνουμε πράξη, πρόσφατα και με την απόφαση επέκτασης του Προαστιακού στη Δυτική Αχαΐα. Πρέπει να πατήσουμε στα πόδια μας, να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και τις δυνάμεις μας και να βρούμε το δρόμο προς την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Το στοίχημα είναι να πάμε κόντρα στον καιρό και να βγούμε από τη γάγγραινα. Να μην αφήσουμε την κρίση να γίνει δομικό πρόβλημα της χώρας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει η συνταγή σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς όπως είπε, «με τα ίδια δεν θα πάμε πουθενά».

Εκ των θεσμικών διοργανωτών του πολυσυνεδρίου και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας ανέφερε πως «αυτό που πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις διοργανώσεις είναι και ο απολογισμός του τι έχουμε κάνει κι

όχι μόνο τι θα κάνουμε, προκειμένου να καταγράφονται τα βήματα προόδου και ταυτόχρονα τα κενά που υπάρχουν.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοσθένης Πολύζος, ο οποίος αφού ανέφερε πως ο κ. Παναγιώτης Γιαλένιος εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τα αυτονόητα, επεσήμανε πως «το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι για την πόλη ότι το λιμάνι της. Ήλθε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα αρκεί να πράξουμε με λογική και συνέπεια. Θα πρέπει και το Forum να ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα του PATRAS IQ το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα μεγάλο γεγονός κατάθεσης και ανάδειξης νέων ιδεών και διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με τις ιδέες που θα παράγονται.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ

Μεταξύ άλλων στα εγκαίνια παρέστησαν, οι αντιπεριφερειάρχες, Γρ. Αλεξόπουλος, Γ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής της ΠΕΔ, Τρ. Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου, η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ, Eιρηνη Μαρίνου, οι επιχειρηματίες, Ν. Δούρος και Ν. Καρακίτσος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Γ. Ρώρος, οι πρώην Δήμαρχοι Πατρέων, Α. Καράβολας και Ε. Φλωράτος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, κ.α.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours