Ο χρόνος περνάει σε βάρος του σχεδιασμού για τα απορρίμματα

Estimated read time 0 min read

Σε ποια μονάδα μηχανικής διαλογής θα καταλήγουν απόβλητα της Πάτρας; Η συγκεκριμένη εκκρεμότητα παραμένει στον «δρόμο» για την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς θα πρέπει να οριστεί η περιοχή υποδοχής τους. Η Πάτρα θεωρεί ότι αυτή είναι υποχρέωση της Περιφέρειας. Και η Περιφέρεια θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του Δήμου.
Το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί αρχικά (15 Σεπτεμβρίου 2015), έτσι κι αλλιώς δεν ισχύει, αφού βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου…
Τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων έχουν καταθέσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι Δήμοι Πατρέων, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου. Αναμένεται η σύνταξη και του τοπικού σχεδίου για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, η οικονομική επιτροπή του οποίου ενέκρινε την ανάθεση σε εξειδικευμένο γραφείο (με προθεσμία 20 ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης).
Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι δήμοι δεν θα μπουν στη διαδικασία να υποδείξουν χωροθετημένη μονάδα μηχανικής διαλογής (Αιγιαλεία ή Δυτική Αχαΐα;), που θα υποδεχθεί τα υπολείμματα από τα επεξεργασμένα σύμμεικτα οικιακά απορρίμματα της Πάτρας…
«Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο» λέει στην «ΠτΚ» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αναφερόμενος στο διάστημα που απομένει για την εκπόνηση της μελέτης. Η μη ψήφιση νέου περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα συνιστά αιρεσιμότητα για το νέο ΕΣΠΑ, δηλαδή δεν θα «ανοίξει» το πρόγραμμα για κανένα έργο στον τομέα του περιβάλλοντος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΤΗΝ «ΠτΚ»

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours