Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ του βρετανού δημοσιογράφου Πολ Μέισον, το οποίο πραγματεύεται την περίοδο από το «όχι» του δημοψηφίσματος μέχρι τη συμφωνία, δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή

Estimated read time 1 min read

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ του βρετανού δημοσιογράφου Πολ Μέισον, το οποίο πραγματεύεται την περίοδο από το «όχι» του δημοψηφίσματος μέχρι τη συμφωνία, δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται δηλώσεις του Α. Τσίπρα αλλά και του Γ. Βαρουφάκη και της Ζ. Κωνσταντοπούλου μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με τους εταίρους.

«Ένιωσα σαν η γη να εξαφανίστηκε κάτω από τα πόδια μου. Ένιωσα μια απίστευτη λύπη και το αίσθημα ότι προδόθηκε το 62% των Ελλήνων», σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ένιωσα ότι τους προδώσαμε και δεν νομίζω ότι είχαμε το ιστορικό δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο», προσθέτει.

«Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να παλεύεις. Δεν πρέπει ποτέ να πιστεύεις ότι ο διέξοδος από τη λιτότητα και η διέξοδος από τις επιθέσεις στη δημοκρατία είναι πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup. Η διέξοδος είναι στην κοινωνία με το λαό», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αν έφευγα εκείνη τη νύχτα, θα ήμουν ήρωας για μια βραδιά ή δύο, ίσως τρεις, αλλά θα ήταν καταστροφικό για τις επόμενες ημέρες και νύχτες αυτό» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όχι μόνο για μένα αλλά για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Η καρδιά μου είπε “όχι” αλλά το μυαλό μου έλεγε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση. Αν έφευγα θα κατέρρεαν οι τράπεζες και η οικονομία» αναφέρει. «Νομίζω πως χάσαμε χρόνο. Στο τέλος μας τελείωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις» τονίζει και προσθέτει: «Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή».

Ερωτηθείς από τον Π. Μέισον αν μετανιώνει που είπε «τέλος στην τρόικα, τέλος στα πακέτα διάσωσης», διότι αυτά τελικώς δεν τελείωσαν, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Ναι αυτό είναι γεγονός. Αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο να τελειώσουν. Νομίζω ότι έκαναν ό,τι έκαναν σε εμένα, σε εμάς, στην Ελλάδα όχι επειδή δεν μας συμπαθούσαν αλλά γιατί δεν ήθελαν να έχουν μία επίδραση ντόμινο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ξέρω ότι το αποτέλεσμα, ό,τι συνέβη μετά δεν ήταν μια καλή εξέλιξη αλλά το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν το δικαίωμα, τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να νιώσουν αξιοπρέπεια ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτές ήταν ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Και συνέβησαν».

You May Also Like

More From Author

1 Comment

Add yours
  1. 1
    admin

    απλώς ήθελα να τονίσω ότι αν ήτανε τόσο καταστροφική η ιδέα το να φύγουμε από το ευρώ, γιατί ο φόβος για Domino effect!!

Comments are closed.