Ανοικτή η αγορά του κέντρου την Κυριακή

Estimated read time 1 min read
Αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, βάσει του νόμου για τις προεκπτώσεις τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανοικτά. Πρόκειται για μία από τις επτά Κυριακές του χρόνου που η αγορά ανοίγει στο πλαίσιο του θεσμού με στόχο την τόνωση της κίνησης. Ο Σύλλογος των Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά του κέντρου θα είναι ανοικτά, αν και ο πρόεδρος του Δημήτρης Παλούμπης επισημαίνει ότι ο θεσμός πρέπει να αναθεωρηθεί καθώς ούτως η άλλως η κίνηση στα καταστήματα, λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, δεν είναι η αναμενόμενη ούτε τις καθημερινές.
Ορισμένα καταστήματα έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι ανοικτά.
Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας μαζί με το Σύλλογο των Εμποροϋπαλλήλων είναι αντίθετοι με το άνοιγμα των καταστημάτων ενώ οι εμποροϋπάλληλοι θα μετέχουν στην απεργία που έχει εξαγγέλλει για την Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ζητώντας την επαναφορά της Κυριακής – αργίας στον κλάδο.
Οπως ανακοίνωσε η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.
Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αντιδράσει στην υιοθέτηση των μνημονιακών απαιτήσεων τα μαγαζιά να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές ενώ και η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι ενόψει των αλλαγών, κυβέρνηση και θεσμοί, «θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την ελευθερία των αποφάσεων των τοπικών εμπορικών συλλόγων και κυρίως τη δυνατότητα της αυτορρύθμισης της κάθε αγοράς».

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours