ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Estimated read time 0 min read

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δεν σας κρύβω ότι το τελευταίο διάστημα με απασχολούσε έντονα η ιδέα να ζητήσω τη στήριξή σας προκειμένου να σας εκπροσωπήσω στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Τελικά, έθεσα υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή. Τώρα πλέον είναι στα χέρια σας η απόφαση αν θα σας εκπροσωπήσω ή όχι.
Πάντως, εκφράζω προς όλους σας τη θερμή και ειλικρινή παράκληση να ΜΗ με στηρίξετε εάν:
— Σας ικανοποιεί, σας αρκεί και σας βολεύει η σιωπή των αμνών.
— Αισθάνεστε ασφαλείς όταν τα εργασιακά προβλήματα τίθενται και παραμένουν κάτω από το χαλί, ανεξαρτήτως του αν αυτό είναι χειροποίητο ή όχι.
— Δεν υπάρχει καμία νομική θωράκιση και πρόβλεψη εναλλακτικής λύσης για πιθανές κακόβουλες επιθέσεις του επαγγελματικού μας χώρου, από όπου και αν αυτές προέρχονται.
— Τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματά μας τίθενται στο μάτι του κυκλώνα, κάτω από το αδιάφορο βλέμμα μας, την ώρα που απολαμβάνουμε την άνεση του καναπέ τον οποίο εμείς επιλέξαμε, έτσι ώστε να είναι στα μέτρα μας.
— Σας ευχαριστεί το γεγονός ότι τον καθημερινό πνευματικό μας ιδρώτα κάποιοι άλλοι επιτήδειοι, ανέξοδα και ανενόχλητα, τον κλέβουν, τον αναπαράγουν αυτούσιο, πλουτίζοντας και προβάλλοντας παράλληλα τους ίδιους τους εαυτούς τους ως εφευρέτες της πυρίτιδας, την ίδια στιγμή που εσείς τρέχετε να καλύψετε το επόμενο θέμα που είναι στην ατζέντα του καθημερινού –σε 24ωρη βάση– ρεπορτάζ.
— Σας εξυπηρετεί η εργασιακή λούφα και παραλλαγή, αρκεί να δηλώνετε δημοσιογράφος.
Στην πορεία μου πίστεψα στον πολιτισμένο διάλογο και στην επικράτηση της λογικής, έξω από μικροπολιτικές επιλογές και προσωπικές φιλοδοξίες επικράτησης ή αναρρίχησης.
Ο κλάδος της δημοσιογραφίας, αλλά και των ΜΜΕ γενικότερα, δέχεται αλλεπάλληλα και πολυεπίπεδα πλήγματα. Πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις προκλήσεις.
Υπενθυμίζω ότι οι κάλπες θα είναι ανοικτές την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Ιουνίου 2017.

Συναδελφικά,
Παναγιώτης (Τάκης) Τσιμπούκης

You May Also Like

More From Author