Αναφορές άνευ αποτελέσματος

Estimated read time 1 min read

Έχει υποστεί  το τηλεοπτικόν κοινόν  πρωτοφανή «πλύση εγκεφάλου», από τους δημοσιογράφους, που συνεχώς  διατυμπανίζουν  ότι πρέπει να τηρούμεν  αποστάσεις και  να  φοράμεν  μάσκα  όταν ερχόμεθα σε επαφή με άλλους, επαναλαμβάνοντας τις οδηγίες των ειδικών Και για το θέμα αυτό κάνουν δεκάδες ρεπορτάζ την ημέραν τα οποία μας τα παρουσιάζουν  σε βαθμόν ενοχλητικόν.

Το περίεργον  είναι ότι οι ίδιοι δεν τηρούν αυτόν τον κανόνα. Λαμβάνουν συνεντεύξεις με ιδιώτες καθ΄ οδόν ή  επαγγελματίες  και οι ίδιοι είναι άνευ προστασίας, αλλά και πολλάκις οι συνομιλητές τους.

Είδαμεν δημοσιογράφους  να λαμβάνουν συνεντεύξεις σε Λύκεια με την έναρξη των μαθημάτων και να είναι τελείως χωρίς προστατευτικά αλλά και  μαθητές το ίδιον. Ακόμα το μικρόφωνον να το κρατά ο δημοσιογράφος και κάποιος καθηγητής ταυτοχρόνως αμφότεροι άνευ προφυλάξεως. Δεν είναι  επικίνδυνα αυτά; Και δεύτερον δεν πρόκειται για κακόν παράδειγμα; Πως θα πεισθεί το κοινόν να τηρεί τα προστατευτικά μέσα όταν βλέπει στην Τηλεόραση να μη τηρούνται καθόλου;;

Ο κίνδυνος της νόσου δεν έχει παρέλθει. Και ο Έλληνας υπέστη δεινήν ταλαιπωρίαν με τον εγκλεισμόν οίκοι για 42 ημέρες!  Αυτά οι παρουσιαζόμενοι στις Τηλεοράσεις πρέπει να μη τα ξεχνούν και να δίδουν το αναγκαίον παράδειγμα. Δεν  είναι αντρειοσύνη  να μη τηρείς αποστάσεις και να μη φοράς μάσκα. Είναι προσβολή και κίνδυνος για την υγείαν του συνόλου.

Από τις Τηλεοράσεις  πρέπει απαύστως να γίνεται μνεία της χρήσεως των αναγκαίων μέτρων υγείας.

Και το κοινόν δεν πρέπει να αδιαφορεί καθόλου δι΄  όσα του συνιστούν οι αρμόδιοι να πράττει. Μετά λύπης βλέπομεν  ορισμένους να αδιαφορούν με αποτέλεσμα δυσάρεστες συνέπειες.  Η αδιαφορία ισοδυναμεί με όλεθρον.  Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητόν και εφαρμοστέον.

Ας μη ξαναφανεί στις Τηλεοράσεις η ανυπακοή στις συστάσεις των ειδικών.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author