«Εγκεφαλικόν» στον Λαόν τα βουλευτικά δάνεια!!

Estimated read time 1 min read

τα βουλευτικά δάνεια!!

Η δημοσιοποίηση του «Πόθεν έσχες» Βουλευτών  προκάλεσε αλγεινήν  εντύπωση στον  πενόμενον Ελληνικόν Λαόν.  Ποσά τεράστια σε καταθέσεις σε Ελληνικές και ξένες Τράπεζες. Η περιφρόνηση του Ελληνικού Δημοσίου το οποίον μισθοδοτεί τους Βουλευτές προκαλεί  εντροπήν με τις καταθέσεις που έχουν στις ξένες Τράπεζες και περιφρονούν επιδεικτικώς τις Ελληνικές. Ακίνητα πολλές δεκάδες ορισμένοι, αδιακρίτως πολιτικών πεποιθήσεων, αν έχουν και τις σέβονται.

Πέραν αυτών έχομεν και το αχαρακτήριστον   φαινόμενον  των υπερβολικών και αλογίστων δανείων. Μας εκπλήσσει γιατί τόσα δάνεια  και που διετέθησαν! Γιατί τόσον ύψος.   Επενδύθηκαν  σε παραγωγικόν σκοπόν και δημιουργικήν παραγωγήν στην Ελλάδα την μαστιζομένην από την ανεργίαν;; Προσωπικώς δεν αντελήφθημεν κάτι ανάλογον.  Επίσης έχουν λάβει δάνεια από πλέον της μιάς Τράπεζες. Είναι ενυπόθηκα; Και αν είναι πως δόθηκε  δάνειον όταν υπάρχει ανεξόφλητον άλλον;

Οι εισπρακτικές εταιρείες τους ωχλούν καθημερνώς όπως τον φτωχόν πολίτην, ώστε να καταβάλλουν τυχόν καθυστερημένην   δόση; Δάνεια 400.000, 500.000,  ενός εκατομμυρίου  Ευρώ αποτελούν δείκτες παραβάσεως κανόνων, χωρίς φυσικά τιμωρίαν, αλλά και δείγμα ευνοιοκρατικής μεταχειρίσεως. Οι φτωχοί πολίτες κινδυνεύουν ανά πάσαν στιγμήν να κοιμηθούν στον δρόμον, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειον της πρώτης  κατοικίας και αυτή  εκπληστηριάζεται. Γίνονται απόπειρες εκπληστηριασμών σε Βουλευτές για τα τεράστια δάνειά τους, αν αυτά καταστούν «κόκκινα»; Υπάρχει βουλευτικόν όμοιον δάνειον;  Ποίος θα ενημερώσει το κοινόν;

Και το σπουδαιότερον, χρήζον και αυτόν εξηγήσεως στο κοινόν.

Κάποιοι Βουλευτές έχουν αποταμιεύσεις και ταυτοχρόνως οφείλουν και δάνεια! Θα πρέπει να τα εξοφλήσουν εντός του μηνός πλήρως.  Όσοι δεν έχουν αποταμιεύσεις να δανειστούν από ιδιώτες φίλους τους και να εξοφλήσουν εντός δύο μηνών πλήρως τα δάνεια προς τις Τράπεζες. Θα μου πείτε αυτά είναι παραλογισμοί!

Όταν το Κράτος δανειοδοτούσε τις Τράπεζες, ανακεφαλαίωση έλεγαν, τα τεράστια αυτά ποσά δεν τα πληρώνουν οι Τράπεζες αλλά ο περιούσιος Λαός! Και από τα χρήματα αυτά λαμβάνουν αφειδώς οι Βουλευτές τεράστια δάνεια με άγνωστον ορίζοντα, πότε και αν θα εξοφληθούν!  

Λέτε να έχομεν και νέαν ανακεφαλαίωση των Τραπεζών, για πρόσθετα δάνεια ειδικού σκοπού;;;;;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author