Οριστικοί τίτλοι τέλους για την Pitsos στην Ελλάδα

Estimated read time 1 min read

Με τρία «όχι» και ένα «ναι», η γερμανική πολυεθνική BSH κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Pitsos στην Ελλάδα, παίρνει το συγκεκριμένο brand και το μεταφέρει ως παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Τουρκία, παραδίδοντας ταυτόχρονα τη σκυτάλη για την παραγωγή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα στην ελληνική εταιρεία Pyramis, συμφερόντων της οικογένειας Μπακατσέλου. 

 Ειδικότερα, από το σύνολο των τεσσάρων σημείων του σχεδίου της Pyramis για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Pitsos στον Ρέντη Αττικής, η γερμανική BSH απεδέχθη μόνο το ένα που αφορά την εξαγορά του εργοστασιακού εξοπλισμού από την Pyramis, απορρίπτοντας τα άλλα τρία αιτήματά της για διετή ενοικίαση του χώρου του εργοστασίου, για τη σύναψη συμφωνίας παραγωγής 60.000 τεμαχίων (ηλεκτρικές κουζίνες Pitsos) για λογαριασμό της BSH, καθώς και για την αξιοποίηση επιπλέον εξοπλισμού που θα διευκόλυναν την Pyramis στην πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων. 

 Όπως επισημαίνει στη «Νaftemporiki» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis Νικόλαος Μπακατσέλος, η Pyramis είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών με τη δική της επωνυμία αλλά και για λογαριασμό τρίτων. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει εμπειρία 60 χρόνων στην αγορά κατασκευής και εμπορίας ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο, βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου εντός της Αττικής για να εγκαταστήσει τη νέα παραγωγική μονάδα της, η οποία θα εξοπλιστεί με τα μηχανήματα της Pitsos. Ο κ. Μπακατσέλος αναγνωρίζει μεν πως απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να φτάσει η εταιρεία σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακατόρθωτο από τη στιγμή που υπάρχει η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό και η θέληση να παραμείνει η παραγωγή στην Ελλάδα. Το ύψος του επενδυτικού σχεδίου υπολογίζεται στα 8 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα τεθεί σε φάση παραγωγής στις αρχές του 2022. Στα σχέδια της Pyramis περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του πρώην ανθρώπινου δυναμικού της Pitsos. 

 Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο κ. Μπακατσέλος σε σχετική επιστολή του προς το υπουργείο Ανάπτυξης, «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών». Παράλληλα, επεσήμανε πως όραμα της Pyramis είναι η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της στην Ελλάδα, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Pitsos. 

Της Λέττας Καλαμαρά 

www.naftemporiki.gr

You May Also Like

More From Author