Βουλευτές οι ένοχοι για την μελετωμένην λογοκρισίαν του Τύπου

Estimated read time 1 min read

Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές. Καθαρόν χωρίς αμφισβητήσεις. Αναφέρει στο άρθρον 14 ότι.

«1.Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει  προφορικά, γραπτά και δια του Τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους Νόμους του Κράτους.

2.Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

3. Η κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορίαν, είτε ύστερα από αυτήν απαγορεύεται».

Πιό σαφείς διατάξεις δεν χρειάζονται. Σ’ αυτές αναφέρεται τι πρέπει να κάνουν και τι όχι οι εκδότες εφημερίδων. Πόσον πρέπει να προσέχουν. Επίσης επισημαίνεται  ότι η λογοκρισία απαγορεύεται, η έκφραση των στοχασμών είναι ελευθέρα και η κατάσχεση απαγορεύεται εκτός ορισμένων περιπτώσεων ρητώς αναφερομένων στις επακόλουθες παραγράφους του ιδίου άρθρου.

Τις ημέρες αυτές ετοιμάζεται να ψηφιστεί στην Βουλήν διάταξη που θα προβλέπει  αυστηρά μέτρα στην καταχώριση στοχασμών, δηλαδή θα αίρει την απαγόρευση της λογοκρισίας! Για ποίον λόγον γίνεται αυτό; Οι κρινόμενοι δημοσία Υπουργοί ή  Βουλευτές,  τονίζουν ότι δέχονται την κριτικήν αν είναι καλόπιστος. Ποίος θα κρίνει το «καλόπιστος;». Ο ίδιος ο κρινόμενος! Συνήθως μ΄               αυτά που λέει υποκρίνεται. Και ζητά ευκαιρίαν για να «γδάρει» τον δημοσιογράφον που τον έθιξε. Συνήθης αόρατη τιμωρία είναι η απαγόρευση διαφημίσεων στο έντυπόν του.  Όχι μόνον κρατικών αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων! Πως τις επηρεάζει αυτές;;;;

Οι μελετωμένες αλλαγές προς δίωξη εφημερίδων είναι κατάφορα αντισυνταγματικές. Το μεγάλον ερώτημα που τίθεται είναι. Πως οι νομοπαρασκευαστές ετοιμάζουν μίαν τέτοιαν διάταξη και πως θα ψηφισθεί αυτήΟι Νόμοι  και οι τροπολογίες ψηφίζονται από τους Βουλευτές. Αν π.χ. ο Πρωθυπουργός θέλει να τιμωρήσει κάποιες εφημερίδες και αιτήσει σχετικήν διάταξη Νόμου, είναι απολύτως ανίσχυρος αν δεν ψηφίσουν οι Βουλευτές της πλειονοψηφίας. Επομένως οι Βουλευτές θα περιορίσουν την ελευθερίαν του Τύπου και όχι ο Πρωθυπουργός ο οποίος είναι ένας ενώ οι άλλοι είναι πολλοί, εν προκειμένω 157! Θα υπερισχύσει ο ένας;;;; Αν  ναι, τότε δεν έχομεν δημοκρατίαν αλλά αρχήν ενός ανδρός! Ο Κίσιγκερ έλεγε ότι η Ελλάδα για να υποταχθεί πρέπει να παταχθεί στον Πολιτισμόν, την Γλώσσαν, την Ιστορίαν. Τα είπε. Αλλά αυτό δεν θα είχε καμμίαν αξίαν αν δεν ευρίσκοντο εχθροί  της Ελλάδος εν Ελλάδι να υιοθετήσουν τις ανθελληνικές απόψεις του  και να προβούν στα ανάλογα ολέθρια μέτρα.Τις είπε. Θα τις άκουγε αυτός αν δεν εύρισκε οπαδούς. Και ο Πρωθυπουργός π.χ. είπε για αυστηρά μέτρα κατά του Τύπου. Αν δεν τον ακούσουν οι Βουλευτές θα γίνουν έπεα πτερόεντα! Οι εφημερίδες που διαμαρτύρονται για την υπ΄ όψιν τροπολογίαν πρέπει να ζητήσουν την γνώμην των Βουλευτών που προτίθενται να την υποστηρίξουν. Και να έλθουν στις Τηλεοράσεις και να απαντήσουν για το αίτιον που τους οδηγεί σε ψήφιση αντισυνταγματικού Νόμου. Και οι Δημοσιογράφοι που θα υποβάλλουν ερωτήσεις να είναι αυστηροί, ακέραιοι και όχι εξαρτώμενοι από το Μέσον!

Έχομεν αρκετούς στην κατηγορίαν αυτήν;;;

24/3/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author