Περιφρόνηση της Φραγκοσυκιάς για την θεραπείαν του Σακχαρώδους Διαβήτου!!!

Estimated read time 1 min read

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα 14 Νοεμβρίου για τον Σακχαρώδη Διαβήτην. Θα γίνουν κάπου ορισμένες ομιλίες και οι ειδικοί ιατροί  θα εκθέσουν τις συνέπειες της ασθενείας και πως είναι δυνατόν να προφυλασσόμεθα  ή να αντιμετωπίζομεν αυτήν. Από αύριον το θέμα θα έχει ξεχασθεί, όπως συμβαίνει πάντα με τις Παγκόσμιες Ημέρες. Και οι διαβητικοί θα συνεχίζουν να κάνουν τις θεραπείες για απόκρουση ή συγκράτηση της ασθενείας.

Για την θεραπείαν του Σακχαρώδους Διαβήτου, αποτελεσματική θεωρείται η χρήση της Φραγκοσυκιάς. Δηλαδή η κατανάλωση από τον άνθρωπον των βλαστών αυτής «φύλλων» μαγειρευμένων. Βοηθούν επίσης και οι καρποί. Η άποψη για την Φραγκοσυκιάν ενατίον του Σακχαρώδους Διαβήτου, είναι αποτέλεσμα πολυχρονίων μελετών τεσσάρων Πανεπιστημίων (Μεξικού, Αριζόνας, Τέξας και Ισραήλ), τα οποία δημοσίευαν κατά καιρούς τις έρευνες και τα αποτελέσματα που εύρισκαν. Οι ανακοινώσεις γινόταν σε επιστημονικά περιοδικά και διήρκεσαν τριάντα (30) χρόνια! Σε σύγγραμμα που εξέδωσε ερευνητής – αναλυτής επί των πολυχρονίων μελετών, αναφέρει ότι «Η Φραγκοσυκιά θεραπεύει τον Σακχαρώδην Διαβήτην, την Χοληστερίνην και ενισχύει το ανοσοποιητικόν σύστημα».

Τις θαυματουργές αυτές ιδιότητες της Φραγκοσυκιάς τις έχομεν καταχωρήσει στο βιβλίον  μας «Τα Φραγκόσυκα» που εξεδώσαμεν το 2007. Ελάχιστοι πρόσεξαν αυτήν την ιδιότητα και αυτοί  είχαν θεαματικά αποτελέσματα για τον Διαβήτην που τους βασάνιζε όπως με ενημέρωσαν. Την θαυματουργήν αυτήν ιδιότητα την έχομεν διαφημίσει πολλάκις στο Διαδίκτυον και στην ιδικήν μας ιστοσελίδα. Δεν γνωρίζομεν πόσοι τήρησαν την οδηγίαν. Και αυτό σαν αποτέλεσμα αγνοίας  της προτροπής του Αποστόλου Παύλου. «Πάντα δοκιμάζετε το καλόν κατέχετε».

Ευνόητον ότι κάποιοι θα ειρωνεύτηκαν την πρόταση αλλά όπως είπα είναι αποτέλεσμα ερεύνης 30 ετών 4 Πανεπιστημίων! Τόσον ευρυμαθείς είμεθα εμείς και τις απορρίπτομεν; Αν είχαν την στοιχειώδη περιέργειαν θα μπορούσαν να καταναλίσκουν βλαστούς Φραγκοσυκιάς για να διαπιστώσουν  αν είναι αλήθεια ή όχι τα συμπεράσματα των μελετητών. Άλλωστε το φυτόν δεν είναι καθόλου τοξικόν και αφόβως δύνανται να τρώγουν όσην ποσότητα θέλουν. Θα θεραπεύει και θα προλαμβάνει δεκάδες άλλες ασθένειες επί  του  ασφαλούς, στον καταναλωτήν!

Το φυτόν έχει επιπροσθέτως πλείστες  άλλες ιδιότητες άκρως αποτελεσματικές αν τις εφαρμόσομεν, κάτι που δυστυχώς δεν το πράττομεν ούτε ως ιδιώτες, ούτε το ανεύθυνον Κράτος. Το 2007 με τις φρικτές πυρκαγιές στην Ηλείαν, μεταξύ των άλλων μεγάλων προβλημάτων ήταν και η εξεύρεση ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους. Έφτασαν στα ύψη! Συνέστησα σε παράγοντες να τρέφουν τα ζώα με Φραγκοσυκιές. ‘Όλοι αδιαφόρησαν!! Σήμερα με τις μεγάλες ακρίβειες έχομεν το αυτό και χειρότερον πρόβλημα με τις ζωοτροφές. Αν από το 2007, που έκαμα την πρόταση είχαν φυτευθεί οι χέρσοι αργοί με Φραγκοσυκιές και είχε εισαχθεί το φυτόν στην διατροφήν των ζώων, τα γαλακτοκομικά δεν θα είχαν αυτήν την αύξηση. Και να επισημάνομεν στους αδιαφορούντες, ότι στην Αμερικήν  η τροφή με Φραγκοσυκιές στις γαλακτοφόρες αγελάδες είναι πυκνή γιατί αποδίδουν περισσότερον γάλα, ένεκα του φυτού!!! Προτιμητέα αυτή η διατροφή στα ζώα παρά επαιτεία  κρατικών επιδομάτων λόγω ακριβείας!!!

14/7/2022

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author