Βασίλης Αϊβαλής: Δίνουμε τη μάχη για την Πάτρα μας! Η νίκη μας θα ανήκει στους πολίτες.

Estimated read time 1 min read

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στo www.patrasmagazine.gr στις 04/09/2023.

Τι είναι αυτό που θέλετε να μεταφέρεται στον Πατρινό ψηφοφόρο;

Η σύνθεση του συνδυασμού μας αντιπροσωπεύει το νέο και το ελπιδοφόρο για την Πάτρα του αύριο. Είμαστε να νέα παράταξη η οποία έχει αναπτύξει δυναμική νίκης και μέρα με την ημέρα αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από την κοινωνία χωρίς εξαιρέσεις.

Το ψηφοδέλτιό μας αντανακλά αυτό που θέλουμε να κάνουμε για την Πάτρα. Νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όραμα για την περιοχή τους, με κατάρτιση και επιτυχημένη διαδρομή ο καθένας στον τομέα του και έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης με γνώσεις από την ανάμιξή τους με τα κοινά από θέσεις ευθύνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Πάτρα και τους Πατρινούς. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς περιχαρακώσεις και δεύτερες σκέψεις, με καθαρότητα και εντιμότητα, με ορθολογισμό, σχεδιάζουμε μαζί την έξοδο της πόλης μας από την εσωστρέφεια και τη στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει.

Με σταθερό προσανατολισμό στον πολίτη η ζωή του οποίου πρέπει να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί ποιοτικά σε όλα τα επίπεδα και διεκδικώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, θα σχεδιάσουμε έργα, δράσεις, υποδομές και κοινωνικές παροχές που θα μετατρέψουν την Πάτρα, σε μια σύγχρονη πόλη, φιλική, με ανθρώπινο πρόσωπο, με δουλειές για τους ανθρώπους της, με ευκαιρίες για όλους και κυρίως για τους νέους που πρέπει να μείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν σε αυτόν.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε δυνάμεις, να κάνουμε διάλογο με όλους, να συνεργαστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να απαλλαγούμε από εμμονές και στρεβλώσεις που κρατούν την Πάτρα όμηρο και –δυστυχώς- πολύ πίσω από άλλες, ραγδαία αναπτυσσόμενες. πόλεις της Ελλάδας.

Γιατί να μας ψηφίσουν οι Πατρινοί; Γιατί θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε την πόλη από το τέλμα. Και γιατί ξέρουμε πώς θα σχεδιάσουμε την πορεία ανάπτυξής της κοιτάζοντας σταθερά αυτή την πορεία, από την απτική γωνία του πολίτη και ιδίως του αδυνάμου οικονομικά πολίτη που θέλει στήριξη με έργα και όχι με λόγια».

Αλλά λένε πολλοί «ο Πελετίδης δεν χάνει». Ποια είναι η δική σας προσέγγιση;

Ο κύριος Πελετίδης όπως έχω ξαναπεί, διοίκησε την πόλη επί 9 συναπτά έτη. Είχε τις καλές του στιγμές, είχε και τις κακές. Θεωρώ ότι προσέφερε στην Πάτρα και ότι άφησε το στίγμα του στην πορεία της πόλης όπως και κάθε δήμαρχος που την υπηρέτησε στη μέχρι σήμερα εξελικτική της πορεία. Μετά από 9 χρόνια ωστόσο είναι σαφές ότι έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ολοκλήρωσε έναν αρκετά μεγάλο χρονικό κύκλο που του έδωσε τη δυνατότητα να καταθέσει το όραμά του.

Σέβομαι και αναγνωρίζω τα θετικά σημεία του έργου του. Είναι ώρα ωστόσο να παραδώσει τη σκυτάλη για να αλλάξει η πόλη ταχύτητα. Η στασιμότητα ουδέποτε βοήθησε. Τώρα για το αν χάνει ο Πελετίδης; Δεν μου αρέσει η λέξη «χάνει». Θα σας πω  ότι ναι, φυσικά και μπορεί να κερδηθεί. Αυτό είναι άλλωστε οι εκλογές. Το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει για το μέλλον του και η δυνατότητά του να φέρει την αλλαγή στην πόλη μας για ένα καλύτερο αύριο.

Ποιο είναι τελικά το διακύβευμα για την Πάτρα;  

Η εξωστρέφεια, η συνεργατικότητα, η συλλογικότητα και η συνεκτικότητα με έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η Πάτρα είναι κλεισμένη στον εαυτό της. Δεν «συνομιλεί» με άλλες πόλεις οι οποίες τα τελευταία χρόνια την προσπερνούν. Δεν αναβαθμίζεται, δεν βελτιώνεται, δεν συνεργάζεται, δεν αλλάζει, δεν μεριμνά για το μέλλον της το οποίο σχετίζεται πρώτα και κύρια με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της οι οποίοι βιώνουν προς το παρόν έντονη υστέρηση σε σχέση με την ποιότητα της ζωής των πολιτών άλλων πόλεων.

Αυτό πρέπει τάχιστα να αλλάξει. Η στιγμή είναι κομβική και κρίσιμη για το μέλλον της πόλης. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες ευκαιριών. Θέλουμε την Πάτρα ισχυρή,με υψηλή αισθητική, ανταγωνιστική, συμπεριληπτική, εξωστρεφή, παραγωγική, συμμετοχική και κοινωνικά αλληλέγγυα.

Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, κέντρο, ευημερίας, πολιτισμού, ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας, δημιουργίας και πάνω απ’ όλα μια πόλη αλληλεγγύης, ανθρωπιστικής και κοινωνικής συνοχής, με θέσεις εργασίας και όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους. Θέλουμε μια πόλη την τύχη της οποίας θα πάρουν στα χέρια τους άνθρωποι άφθαρτοι, δημιουργικοί, ικανοί, από όλους τους χώρους εργασίας και παρέμβασης, από όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς τομείς.

Πολίτες που θα βάλουν τελεία στην ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων, των ίδιων και των ίδιων δεδομένων. Που θα βάλουν το όραμά τους μπροστά από τις προσωπικές στρατηγικές και τις πολιτικές ιδεοληψίες, οι οποίες κρατούν την Πάτρα όμηρο και την παλιώνουν.

You May Also Like

More From Author