Τρεις μέρες κλειστά τα σούπερ μάρκετ, τι θα γίνει με τις τράπεζες

Estimated read time 1 min read

Λόγω των συνεχόμενων αργιών Πάσχα και Πρωτομαγιάς 

Τρεις μέρες θα μείνουν κλειστά τα σούπερ μαρκετ και επομένως οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν τα αναγκαία εγκαίρως λόγω των συνεχόμενων αργιών Πάσχα και Πρωτομαγιάς.

Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς θα κρατήσει κλειστά ακόμη μία μέρα τα σούπερ μαρκετ. Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Τι θα ισχύσει με τις τράπεζες

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

You May Also Like

More From Author