Υποχωρεί το ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi

Estimated read time 1 min read

Υποχωρεί το ευρώ στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δρομολογήσει και νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής για να επαναφέρει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2%.
Έναντι του αμερικανικού νομίσματος το ευρώ υποχωρεί 0,4% στα 1,0689 δολ. ενώ έναντι του ιαπωνικού γεν χάνει 0,45% στα 131,29 γεν.
Στην ομιλία του ο επικεφαλής της ΕΚΤ επανέλαβε ότι το Δ.Σ. θα επαναξιολογήσει την κατάσταση τον Δεκέμβριο επαναλαμβάνοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση “χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της” εφόσον χρειαστεί.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής τράπεζας, ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι είναι ένα “ισχυρό και ευέλικτο εργαλείο”, προσθέτοντας ότι μπορεί να προσαρμοστεί “όσον αφορά το μέγεθος, τη σύνθεση και τη διάρκεια”.
Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι το επίπεδο του επιτοκίου στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων μπορεί επίσης να ενισχύσει το αποτέλεσμα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αυξάνοντας την ταχύτητα κυκλοφορίας των αποθεματικών των τραπεζών.

ΠΗΓΗ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours