Οι αποφάσεις του Μαξίμου για το προσφυγικό

Estimated read time 1 min read

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε σύσκεψη για το προσφυγικό, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης και οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σημερινή διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη έγινε καταγραφή των αναγκών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου [Λέσβος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Κω] και να προωθηθεί περαιτέρω η διαδικασία μετεγκατάστασης.

Επιπλέον, καταγράφηκαν οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έγινε απολογισμός ως προς το έργο που έχει παραχθεί.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στην Ειδομένη ο Γιάννης Μουζάλας

Την Ειδομένη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να αποκτήσει ιδία αντίληψη για την κατάσταση στην περιοχή.

Εμπλοκή έχει προκύψει μετά την απόφαση των χωρών του λεγόμενου «βαλκανικού διαδρόμου» να μην επιτρέπουν τη διέλευση σε μετανάστες συγκεκριμένων χωρών.

Στον καταυλισμό, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, βρίσκονταν το πρωί του Σαββάτου 3.825 πρόσφυγες, ενώ σε περίπου 1.200 οικονομικούς μετανάστες δεν επετράπη η είσοδος στην ΠΓΔΜ, καθώς δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, για τους οποίους η διέλευση συνεχίζεται κανονικά.

Τον υπουργό συνόδευσε ο επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαμπρόπουλος

ΠΗΓΗ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours