“Κλειδώνει” για αύριο στις 12 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Estimated read time 0 min read

Αύριο Σάββατο κι ώρα 12 είναι η ημέρα κι ώρα που σχεδόν έχει κλείσει για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία τηλεφωνικών συνομιλιών με τους επικεφαλής των κομμάτων, πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής.

Το Σάββατο φαίνεται ιδανική ημέρα καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος επιστρέφει σήμερα Παρασκευή από την Ιταλία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει την Κυριακή για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Όπως έχει γίνει γνωστό από εχθές, στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ήδη ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της ΄Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεβέντης ανταποκρίνεται θετικά για τη συμμετοχή του.

Στο Μαξίμου επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες ένας Πρωθυπουργός και το κυβερνών κόμμα «επιχειρούν να αποκαταστήσουν τον διάλογο μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας». Παράλληλα επιμένουν ότι εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Κυριακή, ο κ. Τσίπρας «επιθυμεί να έχει στον χαρτοφύλακά του μια εθνική θέση» για το κρίσιμο αυτό θέμα.

«Σε καμία περίπτωση» συνεχίζουν, «δεν είναι προσχηματική η επίκληση του προσφυγικού προκειμένου», όπως λένε, «η κυβέρνηση να εκμαιεύσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό».

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours