Νέα 24ωρη απεργία… χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

Estimated read time 1 min read

Με ηθικό αναπτερωμένο, το τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα στοχεύει αύριο Πέμπτη να στείλει νέο μήνυμα στην κυβέρνηση, ενόψει Προϋπολογισμού και Ασφαλιστικού.
Μετά και τη μεγάλη συμμετοχή στην πρόσφατη κινητοποίηση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συμμετέχει και στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ σε μια προσπάθεια να συσταθεί επί τέλους ένα κοινωνικό μέτωπο.
«Ο οδοστρωτήρας του Ασφαλιστικού που μετατρέπει συντάξεις σε επιδόματα, ο Προϋπολογισμός των νέων φοροεπιδρομών, οι ιδιωτικοποιήσεις και το αίτημα να μην περάσει η πρώτη κατοικία εργαζομένων στα χέρια των τραπεζιτών, δείχνουν ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, επισημαίνει η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας κ. Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου.
Το γεγονός ότι μια ευρεία πολιτική πλειοψηφία εξ αριστερών συντάσσεται πλέον σε μέτωπο κατά της Κυβέρνησης, αναμένεται να φέρει πάλι πολύ κόσμο στην αυριανή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
ΑΠΕΧΕΙ… ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αυτή τη φορά πάντως η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση δε θα είναι… εμφανής (πρόσφατα η οργάνωση του κόμματος είχε καλέσει τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, κάτι που δεν επαναλήφθηκε) καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει πλέον περισσότερο εύθραυστη…
«Η απεργία στις 12 Νοεμβρίου ήταν η λήξη της «περιόδου χάριτος», που είχε δώσει ο λαός στη νέα κυβέρνηση. Συνέβαλε στην όξυνση της πίεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τη διαγραφή τριών βουλευτών της πλειοψηφίας. Οι αγώνες μας μπορούν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ. Αχαΐας.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι ενώ αύριο δε θα λειτουργήσει ο Προαστιακός της Πάτρας καθώς απεργούν τα σωματεία και στον ΟΣΕ.
Επίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και οι δημοτικοί υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ομοσπονδιών τους ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.
ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σε διήμερα απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι. Σήμερα Τετάρτη αλλά και αύριο Πέμπτη, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν με νοσηλευτικό προσωπικό ασφαλείας.
ΧΩΡΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί με ανακοίνωση της, τα μέλη της να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ για σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου. Η απεργία, από τις 06.00 της Τετάρτης 2/12 έως τις 06.00 της Πέμπτης 3/12/2015, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours