Στάθμευση τέλος στο μόλο Αγίου Νικολάου, αλλά μετά τις γιορτές

Estimated read time 1 min read

Να τοποθετηθούν κολονάκια στον μόλο, από το σημείο που ξεκινάει η παραλιακή ζώνη, ώστε να απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων, είναι η επιλογή του Λιμεναρχείου για να μπει στο σημείο μια τάξη στο χάος που επικρατεί από το αλόγιστο παρκάρισμα.
Αυτή είναι η πρόταση του κεντρικού λιμενάρχη Τρύφωνα Κοροντζή προς τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον οποίο συνομίλησαν χθες το πρωί σε σχέση με τη μετατροπή του μόλου σε ένα απέραντο πάρκινγκ, μετά την αποχώρηση του «Ιόνιαν Κουιν». Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η ασυδοσία των οδηγών είναι τέτοια, που έχουν φθάσει σε σημείο να κόβουν με κατσαβίδι τα πλαστικά τετράγωνα διαχωριστικά για να βγει από το εσωτερικό τους το νερό που περιέχουν προκειμένου να μην μετακινούνται από τον αέρα! Οι οδηγοί, αφού τα τρυπήσουν, τα μετακινούν, ώστε να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους με την άνεσή τους…
«Εγώ δεν μπορώ να βάζω έναν λιμενικό 24 ώρες για να κάνει τον παρκαδόρο. Πρέπει να ληφθούν ριζικές αποφάσεις για να μπει μια τάξη στο χάος που επικρατεί. Μπροστά στα μάτια μου είδα οδηγώ να κόβει το πλαστικό διαχωριστικό με κατσαβίδι για να παρκάρει ανενόχλητος το όχημά του. Δίπλα του ήταν η οικογένειά του…» σημειώνει στην «Π» ο λιμενάρχης Τρύφωνας Κοροντζής.
Τα κολονάκια είναι το πρώτο βήμα και θα τοποθετηθούν κατά μήκος του μόλου, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης των αυτοκινήτων. Θα υπάρξει επίσης μέριμνα για την τροφοδοσία του καταστήματος που υπάρχει στο σημείο: Είτε κάποια από τα κολονάκια θα βυθίζονται είτε θα βγαίνουν.
«Σε κάθε περίπτωση το Λιμεναρχείο θα έχει τον έλεγχο, διότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την κυκλοφορία στη λιμενική ζώνη» εξηγεί ο κ. Κοροντζής.
Σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνο που αναγνωρίζουν παράγοντες του Κεντρικού Λιμεναρχείου είναι ότι η επιβολή κλήσεων την εορταστική περίοδο θα επέφερε σοβαρές κοινωνικές ρήξεις, τη στιγμή που το κυκλοφοριακό δεν έχει επιλυθεί και από την άλλη οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι συμπιεσμένοι. Ωστόσο, παραδέχονται ότι το χάος που επικρατεί στη λιμενική ζώνη πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
pelop.gr

You May Also Like

More From Author