Μειώσεις 6-10% στις αντικειμενικές αξίες της Πάτρας. Μικρές αυξήσεις σε Αίγιο – Καλάβρυτα

Estimated read time 1 min read

Κλιμακωτές μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές ζώνες των περιφερειακών δήμων προτείνει προς το υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε δύο φορές μέσα στον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, προτείνονται μικρές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως τα 600 ευρώ και κλιμακωτές μειώσεις από 6% έως 10% στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων από 650 έως 2.250 ευρώ.
Η μείωση των τιμών των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα σημαίνει και μειώσεις των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές.
Οσον αφορά στην Πάτρα, πρακτικά η εισήγηση θα επιφέρει οριζόντιες μειώσεις των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων 6-10% σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, όπου οι αξίες κυμαίνονται σήμερα από 650 έως 2.050 ευρώ ανά τ.μ. Ωστόσο οι μεγαλύτερες μειώσεις θα γίνουν στις αντικειμενικές αξίες από 1.400 ευρώ και πάνω.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ του Σωτήρη Παπανδρέου στην σημερινή “Π” με στοιχεία και για τους άλλους δήμους καθώς και με τις αλλαγές στις αξίες των επαγγελματικών ακινήτων

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

You May Also Like

More From Author