Κομμένη η στάθμευση στον Μόλο της Πάτρας

Estimated read time 0 min read

Τερματίζεται το “καθεστώς” της ελεύθερης στάθμευσης στη λιμενική ζώνη της Πάτρας.
Οι δημοσιογραφικές επισημάνσεις για την ασύδοτη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατούσε στον μώλο, όπου η Πάτρα έχει θρηνήσει τρεις νέους ανθρώπους, τον Σεπτέμβριο, αφύπνισε τον Δήμο, ο οποίος έκανε δημόσια κρούση στο Λιμεναρχείο να βάλει τάξη στον χώρο.
Είχε προηγηθεί μια φάση έντασης μεταξύ των φορέων, καθώς το Λιμεναρχείο έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για τα παρκινγκ που διαμορφώνει στη νοτια παραλιακή ζώνη.
Ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης “απάντησε” με παραίνεση προς το Λιμεναρχείο να αναλάβει δράση κατά της αυθαίρετης στάθμευσης στον Μόλο.
Ο Λιμενάρχης Τρ. Κοροντζής σήκωσε το γάντι. Οπως γράφει στην “Πελοπόννησο” σήμερα ο Γ. Ηλιόπουλος: Οι κλήσεις το τελευταίο διάστημα έπεφταν βροχή και είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 18 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου είχαν επιδοθεί στη λιμενική ζώνη 93 κλήσεις σε παραβάτες.
Ειδικότερα, στις 18 Δεκεμβρίου 9 κλήσεις, στις 19 Δεκεμβρίου 12 κλήσεις, στις 20 Δεκεμβρίου 22 κλήσεις, στις 21 Δεκεμβρίου 36 κλήσεις και στις 22 Δεκεμβριου 14 κλήσεις.
Οι περισσότερες αφορούσαν το αδίκημα της στάθμευσης σε τμήμα όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία, ενώ δεν έλειψαν και οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε πιάτσα ταξί και σε διάφορα άλλα τμήματα του λιμανιού.
Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο τονίζει οτι θα πρέπει να υπάρξει και μια γενικότερη πίεση των φορέων, ώστε να γίνει σαφές στους οδηγούς οτι το συγκεκριμένο τμήμα δεν ενδείκνυται για στάθμευση.

Πελοπόννησος

You May Also Like

More From Author