Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο περιγράφει την νέα διαδρομή του λαθρεμπορίου πετρελαίου από Συρία-Ιράκ-Τουρκία

Estimated read time 1 min read

Προσπαθώντας να αποφύγουν τα ανηλεή χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες αλλάζουν την οδό ανεφοδιασμού και διακίνησης παράνομου πετρελαίου…

pentapost1

Προσπαθώντας να αποφύγουν τα ανηλεή χτυπήματα της ρωσικής αεροπορίας, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες αλλάζουν την οδό ανεφοδιασμού και διακίνησης παράνομου πετρελαίου, ανοίγοντας νέους δρόμους με την πρώτη τους μεταφορά πετρελαίου στο Ιράκ, και στην συνέχεια στην Τουρκία.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι , τόνισε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες παρουσίασαν σειρά αεροφωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία συνεχίζει το λαθρεμπόριο πετρελαίου, έχοντας μάλιστα αλλάξει διαδρομή στα κομβόι των βυτίων.

pentapost1

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει σχεδόν 12.000 φορτηγά βυτία στα τουρκο- ιρακινά σύνορα.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται με αεροφωτογραφίες από την περιοχή του Zakho κοντά στο ιρακινό Κουρδιστάν, εμφανίζουν 11,775 βυτία και στις δυο πλευρές των συνόρων.!!

Όπως είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι την ίδια στιγμή , ο αριθμός των βυτίων στις βόρειες και δυτικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μειώνεται.

pentapost3

Προφανώς μετά τον εντοπισμό του λαθραίου πετρελαίου των Τζιχαντιστών και τους βομβαρδισμούς από τα ρωσικά αεροσκάφη η διαδρομή, τα βυτία κατευθύνονται προς Τουρκία μέσω Ιράκ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η νέα διαδρομή συμπίπτει εν μέρει με την λεγόμενη «Ανατολική» διαδρομή, στην οποία αναφέρθηκαν οι Ρώσοι επιτελείς .

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (Ιρακινός πρωθυπουργός: Η Τουρκία συνεργάζεται με το ISIS στο λαθρεμπόριο πετρελαίου), τονίζαμε τις δηλώσεις του Ιρακινού Πρωθυπουργού , ο οποίος ανέφερε ότι « η Τουρκία δείχνει ως το πέρασμα του λαθραίου πετρελαίου που εμπορεύεται το Ισλαμικό Κράτος για να χρηματοδοτεί την δράση του».
pentapost4

Πρόκειται για την διακίνηση τόνων παράνομου πετρελαίου , το οποίο φτάνει ακόμη και στην Ελλάδα , μέσω παράνομων καναλιών.

Το άσχημο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι παλαιότερα εμφανίσθηκαν στον ελληνικό τύπο πληροφορίες που αποδεικνύουν την εμπλοκή ελληνικών αλλά και ισραηλινών εταιριών. Άλλωστε είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιόδους και πολέμους γεννιούνται τεράστιες «ευκαιρίες» παράνομου πλουτισμού.

πηγή: https://www.pentapostagma.gr

You May Also Like

More From Author