Ξανά σε κίνδυνο το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»

Estimated read time 1 min read

Σε κίνδυνο θέτει η κυβερνητική απραξία το μέλλον του πολυώροφου κτιρίου του «Αγ. Ανδρέα». Το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται μεθαύριο, αλλά οι καθυστερήσεις που υπήρξαν παρατείνουν την παράδοσή του τουλάχιστον κατά ένα εξάμηνο.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια, μιας και δεν πρόκειται για έργο γέφυρα -για έργο δηλαδή που μπορεί να πάει στο επόμενο ευρωπαϊκό πακέτο- έχει προβεί εγκαίρως σε διαδικασίες διάσωσής του.
Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει προ ημερών η «Π», είχαν γίνει ενέργειες και βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ) να γίνει προπλήρωση του έργου με δέσμευση, εκ μέρους του αναδόχου, για ολοκλήρωσή του.
Φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η δέουσα ανταπόκριση εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργείων κι έτσι η ολοκλήρωση και παράδοση του κτιρίου τίθεται σε κίνδυνο.
«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2015, στις τελευταίες ημέρες του 2015, όπου βάσει των σχετικών συμβάσεων θα έπρεπε να είχαμε την παράδοση του επταώροφου κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου μας, μια παράδοση που δυστυχώς αν και δρομολογημένη και “δεδομένη”, εξαιτίας των σχετικών κυβερνητικών χειρισμών, δεν γίνεται» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγ. Ανδρέα», Κώστας Πετρόπουλος, προσθέτοντας:
«Με έντονη λοιπόν την οργή και την αγανάκτηση, παρακολουθούμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις, κόντρα στις πάμπολλες παρεμβάσεις μας».
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αποτελεί «αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν είχαμε τις αναγκαίες και απαραίτητες σχετικές εκταμιεύσεις, είχαμε καθυστερήσεις πέραν του δέοντος, καθυστερήσεις στη ροή των χρημάτων και στις εργασίες που είχαν διακοπεί επί δίμηνο, καθυστερήσεις επικίνδυνες – απαράδεκτες και χωρίς ουσιαστικό λόγο, που δυστυχώς έθεσαν σε νέο κίνδυνο αυτό το άκρως αναγκαίο και απαραίτητο έργο, τη δρομολογημένη -όπως προαναφέρουμε- παράδοσή του και μάλιστα μια παράδοση μαζί με τον εξοπλισμό, που θα καθιστούσε έτοιμο προς χρήση αυτό το επταώροφο κτίριο».
Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί τους φορείς της πόλης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να παρέμβουν εάν άμεσα δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες της Περιφέρειας.
ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΗΣ

You May Also Like

More From Author