Με επιτυχία ολοκληρώθηκε συνεκπαίδευση Αστυνομικών και στελεχών του Συνηγόρου του Πολίτη με θέμα «Ρατσιστικά εγκλήματα, εγκλήματα μίσους και η αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία»

Estimated read time 1 min read

Ολοκληρώθηκε χθες (27-10-2015) με επιτυχία, η συνεκπαίδευση δεκαεννέα (19) Αστυνομικών και τεσσάρων (4) στελεχών του Συνηγόρου του Πολίτη, με θέμα «Ρατσιστικά εγκλήματα, εγκλήματα μίσους και η αντιμετώπισή τους από την Αστυνομία», η οποία πραγματοποιήθηκε 26 και 27-10-2015, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της, στις Αχαρνές Αττικής.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση διοργανώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη/Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSCE/ODHIR).

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά καταρτισμένοι διδάσκοντες καθηγητές από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον Ο.Α.Σ.Ε., την Ελληνική Αστυνομία, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (Ο.Λ.Κ.Ε.) και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Κωστής Παπαϊωάννου, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Σταματίνα Μίζη, ο Βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Βασίλης Καρύδης, η υπεύθυνη για την Μονάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Ελένη Τσετσέκου και ο ειδικός εκπαιδευτής του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODHIR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, κ. Herman Renes.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, επιδόθηκαν στους εκπαιδευομένους πιστοποιητικά παρακολούθησης από τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κατσάρα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours