Οι τρίτεκνοι αποκλείουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα οικογενειακά επιδόματα

Estimated read time 1 min read

Στις 10 το πρωϊ οι τρίτεκνοι της Αχαϊας πρόκειται να αποκλείσουν τα Γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 158), διαμαρτυρόμενοι για την μεγάλοη καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων της Γ΄ περιόδου 2015, τα οποία θα έπρεπε να έχουν πιστωθεί από τις 16 Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωση προς τα μέλη του, ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

“Την ΠΕΜΠΤΗ (29/10/2015) και ώρα 10.οο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ έξω από το Γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΝΕΑ ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΑΘΗΝΩΝ ,αριθ 158) για τη μη καταβολή των παιδικών επιδομάτων.

Οι πολυμελείς οικογένειες αξίζουν περισσότερου σεβασμού.

ΟΧΙ και τόση ασυνέπεια

Με την παρουσία μας στηρίζουμε τα αιτήματά μας”.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας, έπειτα από σιωπή πολλών ημερών, ανακοίνωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Η συνολική δαπάνη της Γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, αυτό που μένει να δουν οι χιλιάδες δικαιούχοι είναι αν τελικά καταβληθούν όντως τη συγκεκριμένη ημερομηνία ή αν υπάρξει νέα… παράταση.

Την Παρασκευή οι κάρτες σίτισης

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours