Στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Estimated read time 1 min read

Στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Η προσφυγική κρίση, η εφαρμογή του προγράμματος στήριξης και οι διμερείς σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Στις 13:00 ο Γερμανός υπουργός θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στις 14:00 ο Σταϊνμάγερ θα επισκεφθεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Σε δηλώσεις του εν όψει της επίσκεψης του κ. Σταϊνμάγερ στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ αναγνώρισε ότι τα προσφυγικά κύματα αποτελούν «εξαιρετικά μεγάλο βάρος» για την Ελλάδα.
«Δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά αποτελεί πεποίθησή μας εδώ και εβδομάδες και μήνες ότι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης κοινές ευρωπαϊκές λύσεις. Σε αυτές ανήκουν από την σκοπιά του υπουργού Εξωτερικών ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και η πιο δίκαιη κατανομή των βαρών και των προσφυγικών ροών. Για τον ίδιο είναι αυτονόητο ότι αυτό καθιστά απαραίτητη την στενή συνεργασία της Ελλάδας με την Ε.Ε., αλλά και την στενή συνεργασία διμερώς, με την Γερμανία», δήλωσε ο κ. Σέφερ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι στις συνομιλίες με την ελληνική ηγεσία ο κ. Σταϊνμάγερ θα σχηματίσει μια εικόνα σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση πραγματικά επιτόπου και με το πώς θα μπορούσαν η Ευρώπη και η Γερμανία να βοηθήσουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου βάρους.

 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours