Estimated read time 1 min read

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσιπρας έθεσε το θέμα των διαρροών από το Ταμείο επισημαίνοντας ότι δεν βοηθάνε και πρέπει να σταματήσουν.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται να συμφώνησε και κράτησε αποστάσεις από τις τελευταίες διαρροές για το ασφαλιστικό που αποδίδονται στο ΔΝΤ.

Παράλληλα συνεργάτες της κύριας Λαγκάρντ είπαν ότι «η διαρροή για την αγελάδα και τη γάτα δεν υπήρχε…»

O έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως ο χρόνος αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ολοκλήρωση του προγράμματος με την κυρία Λαγκάρντ να συμφωνεί πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για λίστες καταθετών στο εξωτερικό, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι για πρώτη φορά υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις και όχι να συγκαλυφθούν όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ελεγχόμενα πρόσωπα απολάμβαναν πολιτικής προστασίας σε ανώτατο επίπεδο και στα οποία σήμερα έχουν επιβληθεί υψηλότατα πρόστιμα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει σημαντικό μέρος των ποσών αυτών που βρίσκονται σε καταθέσεις του εξωτερικού με τη νομοθέτηση της διαδικασίας της «αυτοκαταγγελίας».

Η επίσημη τοποθέτηση του ΔΝΤ

Μήνυμα σε Αθήνα και Ευρωπαίους ότι είναι έτοιμο να «υποστηρίξει» ένα «αξιόπιστο» προγράμμα βοήθειας για την Ελλάδα, όμως αυτό προαπαιτεί «δυνατές οικονομικές πολιτικές» – ειδικά στο ασφαλιστικό – και «σημαντική ελάφρυνση του χρέους», έστειλε πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το ΔΝΤ, στον απόηχο της συνάντησης της διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/article/304934/se-apeutheias-epikoinonia-sumfonisan-tsipras-lagard-/#ixzz3xxT9YTOl

You May Also Like

More From Author