Προσπάθειες Δήμου και φορέων να καταστεί η Πάτρα προσβάσιμη στα ΑμεΑ

Estimated read time 0 min read

Ευρεία σύσκεψη φορέων του Δήμου Πατρέων, υπό το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, με θέμα: «Πάτρα προσβάσιμη πόλη για όλους» και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Συλλόγων ΑμεΑ, Παραπληγικών, Τυφλών και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου.
Στόχος της συνάντησης, καθώς και των επόμενων που θα ακολουθήσουν, είναι να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και προγραμματισμός των δράσεων, σε συνεργασία της δημοτικής Αρχής με τους φορείς του Δήμου Πατρέων, για την προσβασιμότητα στην πόλη, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πάτρας Προσβάσιμη Πόλη 2020.
Στη συζήτηση αποτυπώθηκε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την πρόσβαση όλων, χωρίς αποκλεισμούς (ΑμεΑ, «εμποδιζόμενων ατόμων»), σε όλη τη λειτουργία της πόλης, όπως σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες, χώρους πολιτισμού, εκπαίδευσης, εργασίας, αναψυχής, δημόσιων συγκοινωνιών κ.ά.
Στο παραπάνω πλαίσιο, θα συνεχιστεί η προσπάθεια από τη δημοτική Αρχή και την Ομάδα Έργου του Δήμου, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης.

You May Also Like

More From Author