Πάτρα: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στην Βούλα Σολωμού

Estimated read time 1 min read

Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης, η ΒΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ιδρυτικό μέλος και επίτιμη Πρόεδρος της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ και μητέρα του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Μο Σταύρου Σολωμού.
Ο Ιερός Ναός, γέμισε από επωνύμους και μη Πατρινούς, από διοικητικά και καλλιτεχνικά στελέχη του Οργανισμού, από παλαιούς και νέους συγχορωδούς της εκλιπούσης, από εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τις οποίες έδωσε σοβαρούς αγώνες για το συνάνθρωπο, αλλά και από γνωστούς και φίλους της, που την τίμησαν στο τελευταίο ”χαίρε”.
Στην ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με τη συμμετοχή πέντε ιερέων, ενώ έψαλλε η Τετράφωνος Χορωδίας της Παντάνασσας υπό τη διεύθυνση του χοράρχη, Θεόδωρου Χαλκιόπουλου και μέλη του Βυζαντινού χορού της ”ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ”, υπό τη χοραρχία του Παναγιώτη Παπασταύρου, λόγω απουσίας εκτός Πατρών, του Προέδρου του Οργανισμού και διευθυντού της Βυζαντινής χορωδίας, Γιάννη Κόττορου.
Επικήδειους λόγους για το έργο της εκλιπούσης και για το οποίο είχε πολλάκις παρασημοφορηθεί [Ε.Ε.Σ., Σ.Ε.Π., ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ], εκφώνησαν οι κυρίες Μαρούλα Αποστολοπούλου και Ντίνα Ζήκου, εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ομίλου Συμπαράστασης και Αγάπης και η Γεν. Γραμματέας του Οργανισμού της ”ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ”, κα Ολυμπία Ζώη-Τσίρη.
Τιμητικά πλαισίωσαν την εκλιπούσα, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Παναγιώτης Αρκαδιανός, Ολυμπία Ζώη-Τσίρη, Γιώργος Σταματόπουλος, Ελένη Μουζάκη και Αρετούσα Νικολοπούλου αλλά και αντιπροσωπεία εθελοντριών αδελφών του Ε.Ε.Σ.
Τα συλλυπητήρια του κόσμου δέχτηκε η οικογένεια της μεταστάσης, Σταύρος και Μαρία Σολωμού, Κωνσταντίνος Σολωμός, Αλέξανδρος και Βίλλυ Σολωμού, στο τέλος της τελετής, ενώ κατά την έξοδο από την εκκλησία, παιάνισε πένθιμο σκοπό η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργου Μπουρδόπουλου.
Η ταφή της ΒΟΥΛΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ έγινε στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

You May Also Like

More From Author