Στις 2:30 μ.μ. η βράβευση Π. Γιαννάκη και Κ. Πετρόπουλου απο τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο

Estimated read time 1 min read

Mια εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί σήμερα (2.30μ.μ.) στο κλειστό γυμναστήριο της Ολυμπιάδας, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.
Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η βράβευση των Παναγιώτη Γιαννάκη, Κώστα Πετρόπουλου, Γιώργου Σκροπολίθα και Νίκου Δίπλαρου από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ενώ θα προηγηθεί φιλικό παιχνίδι μπάσκετ μεταξύ νέων οπλιτών και αξιωματικών του ΚΕΤχ και νέων από την Ενορία της Αγίας Μαρίνας.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι αφιερωμένος στα θύματα των Ιμίων το 1996, Εκτορα Γιαλοψό, Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο, αλλά και στα παιδιά που πριν από λίγο καιρό έπεσαν στη νήσο Κίναρο, Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά και Ελευθέριο Ευαγγέλου.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Κώστας Πετρόπουλος επιλέχτηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ως προσωπικότητες, που έχουν ξεχωρίσει για την παρουσία τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνία γενικότερα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Π. Γιαννάκης είχε διατελέσει αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, καθώς επίσης και Ομοσπονδιακός τεχνικός στις απανωτές επιτυχίες της Εθνικής μπάσκετ κατά τη 10ετία του 2000 (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005, αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006, κ.ά.). Θυμίζουμε ότι ο «Δράκος» είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ).
Ο Κ. Πετρόπουλος υπήρξε ένας από τους καλύτερους Ελληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, λαμβάνοντας το προσωνύμιο «Νουρέγιεφ» για τις χορευτικές του κινήσεις και το εντυπωσιακό του στυλ στη διάρκεια των αγώνων.
Ο τεχνικός της ΕΑΠ, Γιώργος Σκροπολίθας θα τιμηθεί επειδή πρόσφατα οδήγησε την Εθνική μας ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο πατρινός πλέι-μέικερ του Αρη Θεσσαλονίκης, Νίκος Δίπλαρος θα βραβευθεί για το χρυσό μετάλιο που πανηγύρισε το περασμένο καλοκαίρι στον Βόλο με την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων U18.
Η σημερινή εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Μακρυγιάννη, τη χορωδία του 65ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και τη Μικτή Χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας. Η είσοδος για τους φιλάθλους στο «κλειστό» της Ολυμπιάδας θα είναι ελεύθερη, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα στους πατρινούς φιλάθλους να δώσουν «παρών» στις κερκίδες στηρίζοντας την όλη προσπάθεια. Μάλιστα, στόχος της Ιεράς Μητρόπολης είναι να γίνουν στο άμεσο μέλλον και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Πελοπόννησος

You May Also Like

More From Author