Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. Ανοιχτή επιστολή Οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών

Estimated read time 1 min read

Δήμος Πατρέων
-Εθνικό Κτηματολόγιο
& Χαρτογράφηση Α.Ε.
Ανοιχτή επιστολή
Οριστικοποίηση αρχικών εγγραφών
του Δήμου Πατρέων
Αγαπητέ Δημότη
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κτηματολόγιο στην περιοχή μας περνά στην τελική του φάση.
Συγκεκριμένα, 12 χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου και την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Πάτρας, οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές καθίστανται δια νόμου οριστικές.
Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές, προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή, οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.
Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγραφών για τα ακίνητα των περιοχών του Δ.Δ. Πατρέων, του Δήμου Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο) σας καλούμε να ελέγξετε έγκαιρα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), τις ιδιοκτησίες σας και να προβείτε, εφόσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωσή τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών, περιέχονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
Για να ελέγξετε τα στοιχεία που αφορούν το/τα ακίνητο/α σας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ktimatologio.gr (ηλεκτρονικές υπηρεσίες / τελικά στοιχεία κτηματογράφησης / αρχικές εγγραφές) ή το Κτηματολογικό Γραφείο Πάτρας (Αγίου Ανδρέου 103, τηλ. 2610 240410).
Σε περίπτωση που εντοπίσετε ελλείψεις ή σφάλματα, θα πρέπει να ξεκινήσετε το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο της Πάτρας.
Για επιπλέον πληροφοριακό υλικό σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου σε όλες τις περιοχές της χώρας, μπορείτε να επισκεφθείτε το ktimatologio.gr
Η συμμετοχή όλων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προστασία της ατομικής σας ιδιοκτησίας, αλλά και για την εδραίωση του θεσμού του Κτηματολογίου στη χώρα μας.

You May Also Like

More From Author