Υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Ρίου Αντιρρίου – Δυσχερής η μετακίνηση

Estimated read time 1 min read
Σοβαρή υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου, συνιστά η αποχώρηση σημαντικού αριθμού φέρι-μποτ το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η μετακίνηση οχημάτων και επιβατών να γίνεται ακόμα πιο δυσχερής και μάλιστα μέσα στη χειμερινή περίοδο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το καλοκαίρι λειτουργούσαν στην πορθμειακή γραμμή 11 φέρι μποτ, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόλις πέντε, τα «Καπετάν Σταύρος», «Παντάνασσα», «Μελίνα 2», «Νικόλαος Α» και «Κανάρης», τα οποία θα λειτουργούν με δύο πρωινές βάρδιες και 3 απογευματινές.
Ενα ακόμα στοιχείο υποβάθμισης της γραμμής είναι η αποχώρηση των αμφίδρομων φέρι-μποτ, τα οποία παρείχαν μεγάλη ευκολία στους οδηγούς οχημάτων, ιδιαίτερα των φορτηγών, καθώς αποβιβάζονταν και επιβιβάζονταν χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ελιγμούς.
Μέχρι και χθες, δεν υπήρχε σαφής εικόνα για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας αυτών σκαφών, τα οποία είναι και τα πιο σύγχρονα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνης Φράγκος, με επιστολή τους προς τη γενική γραμματεία του υπουργείου Ναυτιλίας, εκφράζουν την έκπληξή τους, γιατί όπως πληροφορήθηκαν, για το μήνα Νοέμβριο δεν είχαν μέχρι και χθες δηλωθεί ποια αμφίδρομα ferry-boat θα εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντίρρίου.
Στην επιστολή τους, τονίζουν χαρακτηριστικά ότι για την εύρυθμη λειτουργία της γραμμής, η οποία πλην των οχημάτων εξυπηρετεί δωρεάν και πλήθος πεζών, τόσο φοιτητών που φοιτούν στο ΤΕΙ που ευρίσκεται στο Αντίρριο, όσο και πολλών συμπολιτών που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, η ύπαρξη των συγκεκριμένων φέρι-μποτ είναι επιβεβλημένη, γι΄αυτό και το θέμα χρήζει άμεσης επέμβασης και επίλυσης.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

You May Also Like

More From Author