Εν  τη Ασία, αλλιώς casus belli

Estimated read time 1 min read

Τα όσα διαλαλεί κατά διαφόρους ευκαιρίες ο τούρκος πρόεδρος, αποτελούν ύβριν κατά των λοιπών Κρατών και του Διεθνούς Δικαίου, το οποίον  κατά αναιδή τρόπον αμφισβητείται για να επεκτείνει τα όρια της χώρας του.

Στις μεγάλες απειλές για διοχέτευση προσφύγων στην Ευρώπην, έπρεπε να λάβει ισχυράν απάντηση τόσον από την Ελλάδα όσον και από την Ευρώπην.  Απάντηση όχι ενεργητικήν,  αλλά ενημερωτικήν. Να λάβει σοβαρώς υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα και κατ’ ακολουθίαν η Ευρώπη, έχουν σύνορα, τα οποία είναι απαραβίαστα. Δεν έχει το δικαίωμα και δεν της επιτρέπεται να τα παραβιάζει, όπως κάνει και για τα δικά της σύνορα . ¨Οταν πριν χρόνια αμερικανικά αεροπλάνα παραβίασαν τον εναέριον χώρον της δια μίαν φοράν, τους έστειλε το μήνυμα ότι αν επαναληφτεί αυτό, θα τα καταρρίψει χωρίς ενημέρωση. Και οι αμερικανοί δεν παραβίασαν το έδαφός της. Πως εκείνη παραβιάζει τα εδάφη άλλων και δη της Ελλάδος ανά πάσαν στιγμήν; Και πως απαιτεί ότι θα ανοίξει τα σύνορά της,  για να διοχετεύσει πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ευρώπην;

Τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίον Πέλαγος δεν πρέπει να παραβιαστούν και να γίνονται δίοδοι μεταφοράς χιλιάδων παρανόμων μεταναστών και ελαχίστων προσφύγων, αλλά και πόρος για τους δουλεμπόρους, που  εισπράττουν δισεκατομμύρια Ευρώ,  Είναι όλα δικά τους;

Αν στην τουρκίαν έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες και  θέλει να απαλλαγεί  από αυτούς, να τους ωθεί προς χώρες της Ασίας, Αραβίαν, Κατάρ, Ινδίαν. Μέχρι και την Κίναν. Σε ασιατικόν έδαφος δηλαδή και όχι σε Ευρωπαϊκόν. Στα μέρη αυτά δεν διατρέχουν πνιγμούς.

Η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, τα σύνορά της στο Αιγαίον Πέλαγος είναι αυτά της Ελλάδος και να μη κωφεύει στην διατράνωση του θέματος αυτού. Να μη επιτρέπει στην τουρκίαν την απειλήν  ότι θα της στείλει 3.000.000 μετανάστες. Να της απαγορεύσει από τώρα τις απειλές αυτές. Οι πρόσφυγες δεν θα χαθούν αν μείνουν επί ασιατικού εδάφους. Και να υπενθυμίσει στην τουρκίαν ότι είπε αυτή  στους αμερικανούς που παραβίασαν μίαν φοράν το έδαφός της!! Όχι βεβαίως  ότι θα βουλιάξει τις βάρκες  με τους πρόσφυγες. Αυτά είναι θηριωδίες και δεν ενδείκνυνται σε Ευρωπαϊκά Κράτη. Το casus belli, ισοαντιστοιχεί  με την απειλήν του τούρκου προέδρου για αποστολήν εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπην, αλλά  είναι και με το ίδιον που είπε η τσιλέρ, για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες, ώστε  να μη επεκτείνουν τα θαλάσσια σύνορα στα 12 ν. μίλια, απειλή που διαρκεί χρόνια τώρα και έχει σε αδράνεια τους Έλληνες, ενώ είναι διεθνώς παράνομη!!

Ανάλογην απειλήν – Δαμόκλειον  σπάθην, μπορεί να εκστομίσει η αγρίως επαπειλουμένη Ευρώπη;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author