Το Κράτος  κλείνει  τις επιχειρήσεις!!!

Estimated read time 1 min read

Εδώ που φθάσαμε τα  πλέον απίθανα γίνονται πραγματικότητα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν την οικονομικήν ραχοκοκκαλιάν της Ελλάδος, κλείνουν με την συμπεριφοράν του Κράτους. Οι λόγοι πολλοί μεταξύ των οποίων.

Πρώτον: Η απόλυτη φτώχεια που έχει επιφέρει στα νοικοκυριά, τα οποία έχουν περιορίσει τις αγορές και τις δράσεις τους, στο πλέον ελάχιστον  και  αποτρεπτικόν σημείον για τους επιχειρηματίες, με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλην ,λόγω μηδενικής εισπράξεως.

Δεύτερον: Οι πάσης μορφής και ονόματος φορολογίες Πρόκειται  για εξουθενωτικές φορολογήσεις, απολύτως επαχθείς, οι οποίες δεν αντέχονται από τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να βάζουν λουκέτο κατά χιλιάδες κάθε μήνα!! ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρος επιχειρήσεων 29%, προκαταβολή φόρου 100% (είναι λογικόν να πληρώσω για το επόμενον έτος φόρον βάσει  εσόδων της παρούσης χρονιάς ενώ την επομένην δεν θα έχω κανένα  εισόδημα ή θα έχω κλείσει την επιχείρηση;;;;)

Τρίτον : Θανατηφόρον πλήγμα για τις φυτοζωούσες επιχειρήσεις, παρά την αξιέπαινην  προσπάθειάν τους να πληρώσουν τους φόρους, είναι τα σκληρά  φορολογικά μέτρα , που έρχονται σαν δρεπανηφόρον όχημα!! Οι συνεπείς επαγγελματίες  ρύθμισαν τα χρέη  τους προς το Δημόσιον με δόσεις. Αναγκαίον και επιβεβλημένον,  γιατί τα έσοδά τους είναι ασήμαντα. Όμως σκέπτονται τα χρέη προς το Δημόσιον. Και αυτό φαίνεται  άστοργον, αγνώμον και ολετήριον. Και ιδού το διατί. Οι συνεπείς επιχειρηματίες ρύθμισαν τις οφειλές με καταβολήν δόσεων, απολύτως αναγκαίον. Η κίνηση χρήματος είναι είδος εν ανεπαρκεία!! Ο επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλει την δόση ακριβώς μέχρι την καταληκτικήν ημερομηνίαν, είτε έχει εξεύρει τα χρήματα είτε όχι! Καθυστέρηση έστω και ενός λεπτού, συνεπάγεται διακοπήν της ρυθμίσεως!! Και  τότε από  ποιαν πηγήν θα εισπράττετε κύριοι πάνσοφοι οικονομολόγοι; Αν δεν έχει χρήματα,  θα κλείσει την επιχείρηση!  Σε περίπτωση καθυστερήσεως πληρωμής, θα μπορούσε να διακόπτει το άστοργον Κράτος  τις δόσεις, κάτι που δεν είναι σώφρον στην σφοδρήν οικονομικήν ανεμοθύελλαν όπου διάγομεν.  Θα έπρεπε δε πριν διακοπεί  η ρύθμιση να ενημερώνεται ο υπόχρεος  ή να δίδεται προθεσμία 3 – 5 ημερών.

Πράττει κάτι  ακόμα πιο χειρότερον και μάλλον απάνθρωπον. Διακόπτει τις δόσεις, αλλά δεσμεύει και τα χρήματα των επιχειρηματιών που κατατίθενται  στους λογαριασμούς τους  ανεξαρτήτως Τραπέζης!!! από τους πελάτες τους, μέχρις ότου εξωφληθεί το χρέος!! Δηλαδή τον απογυμνώνει οικονομικώς σε σημείον ώστε να μη έχει χρήματα να αγοράσει ένα ποτήρι γάλα για τα παιδιά του! Και ακόμα επιβάλει πρόστιμον, με αποτέλεσμα το υπάρχον χρέος να επαυξάνεται κατά αρκετές χιλιάδες Ευρώ!! Τουτέστιν άμεσον κλείσιμον της επιχειρήσεως!!

Η δέσμευση πρέπει να ανασταλεί αμέσως. Είναι  φονική για τους επιχειρηματίες!! Το αντιλαμβάνονται οι συντάκτες ομοίων πανολεθρίων αποφάσεων;;

Στις πολυεθνικές  λαμβάνονται όμοια μέτρα;;  Σ’ αυτές χαρίζετε και τον ΦΠΑ, χρήματα που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος. Αυτούς τους  φορολογείτε με 4%!!! Είναι η ανταμοιβή τους για την εξαγωγήν του Ελληνικού πλούτου στο εξωτερικόν!!

Με όμοιες άκρως φονικές αποφάσεις και πράξεις, οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν δύο επιλογές. Ή να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους ,κάτι που κάνουν κατά χιλιάδες, ή  να αποκτήσουν έδραν στο εξωτερικόν!!

Για τα δραματικά αυτά συμβαίνοντα, το οποία διαλύουν επί του ασφαλούς  επιχειρήσεις και νοικοκυριά και συντελούν στην πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων, έχει παραιτηθεί ένας  Βουλευτής;;

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author