Ο αρθμός ρεκόρ με τις πινακίδες ΙΧ που αποσύρθηκαν στην Πάτρα!

Estimated read time 1 min read
Το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου «έσπασαν» φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στην τελευταία 7ετία οι οποίες και αποτελούν «πονοκέφαλο» για οικονομικό επιτελείο, καθώς πρόκειται για μεγάλη απώλεια εσόδων.
Στην Πάτρα, μετά από τις αναβολές που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, κατατέθηκαν τελικά 4.135 πινακίδες κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να αποφύγουν τα έξοδα συντήρησης, την καταβολή τελών κυκλοφορίας για το 2017, φόρο πολυτελούς διαβίωσης αλλά και για να απαλλαγούν από το τεκμήριο στη φορολογία εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, στην Γ΄ΔΟΥ Πατρών κατατέθηκαν πάνω από 3000 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ στην Α΄ΔΟΥ κατατέθηκαν 1135 πινακίδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις παρατάσεις που έδωσε το Υπ. Οικονομικών, βρήκαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους τις τελευταίες ημέρες, περίπου 700 ιδιοκτήτες.
Ο συνολικός αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, όμως δεδομένης της πτώσης που σημειώνεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων, είναι σαφές ότι μια «δεξαμενή» εσόδων του κράτους πέφτει χρόνο με τον χρόνο.
θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από τους ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, υπάρχουν πολλοί άλλοι που συνεχίζουν να κυκλοφορούν τα οχήματά τους, χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή στην χώρα κυκλοφορούν παράνομα περίπου 800.000 οχήματα χωρίς τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, χωρίς να έχουν πληρώσει ασφάλεια αλλά ούτε να έχουν περάσει από Τεχνικό Ελεγχο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Από την έντυπη έκδοση
pelop.gr

You May Also Like

More From Author