Απέλπιδες ενσυνειδήτως προσπάθειες

Estimated read time 1 min read

Όταν η Διεθνής Κοινότης  43 ολόκληρα χρόνια, έχει εναγκαλισθεί ως το  πλέον χαϊδεμένο και ευνοούμενον παιδί της, τον εδαφικόν κατακτητήν της  ημισείας περίπου Κύπρου, τι επιδιώκουν να επιτύχουν τώρα με την λεγομένην διάσκεψη για το Κυπριακόν υπό τον  ΟΗΕ;;; Μάλλον απολύτως τίποτε.

Η Κύπρος κατεκτήθη υπό τουρκικών στρατευμάτων, εποικήσθη από τους κατακτητές, ανεκήρυξαν ως «κράτος βορείου Κύπρου» τις κατακτηθείσες εκτάσεις  και η Διεθνής Κοινότης συνομιλεί  με τους ολετήρες ως με όλα τα λοιπά ανεξάρτητα Κράτη- Μέλη της!!

Την Κυπριακήν Δημοκρατίαν την μίαν και αδιαίρετον, την μετεμόρφωσαν οι διαχρονικώς ατυχείς διαπραγματεύσεις εις  «δικέφαλον αετόν». Όταν  προσκαλούν  40 χρόνια τώρα τον εκάστοε οριζόμενον από τους κατακτητές αρχηγόν τους,  στις βελουδοσκεπείς αίθουσες του ΟΗΕ για να συσκεφθούν, δεν αναγνωρίζουν αυτομάτως την εδαφικώς κατακτηθείσαν Κύπρον ως «κράτος» των καταπατητών;;; Φυσικά  και το αναγνωρίζουν, ανεξαρτήτως ότι δεν το έχουν συμπεριλάβει επισήμως στα Κράτη –Μέλη τους!!

Με τους κατακτητές της Κύπρου η Διεθνής Κοινότης δεν έπρεπε να έχει καμμίαν συναλλαγήν, ειμή να φροντίζει για την άμεσον  αποχώρηση  από τα κατακτηθέντα εδάφη της Κύπρου. Τίποτε άλλον. Και όμως βλέπομεν και διερωτώμεθα, τι είδους στάση είναι αυτή του ΟΗΕ έναντι της Κύπρου;; Γαλουχεί τους κατακτητές και τους ενθαρρύνει να παραμένουν στην Μεγαλόνησον  ατιμωρητεί;; Ο ΟΗΕ έχει εκδώσει τρία ψηφίσματα αμέσως μετά την εισδοχήν στην Κύπρον, για άμεσην αποχώρηση  των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Τους περιφρόνησε πανηγυρικότατα η τουρκία και οι ταγοί του ΟΗΕ δεν αισθάνθηκαν ίχνος  ντροπής για την μηδαμηνότητά τους , όπως μέχρι σήμερα επιβεβαιοί η τουρκία.

«Στα μέζεά μου αν εκδώσατε ψηφίσματα» τους διαμηνύει, «εγώ  δεν αποσύρω τα  στρατεύματά  μου από  την Κύπρον. Είναι δικά μας εδάφη»!!!

Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δηλαδή καμμία ενόχληση και απειλή στην τουρκίαν να φύγει από το Νησί. Για την Λιβύην εξέδωσαν ψήφισμα και σε λίγες ημέρες όρμησε όλος ο «πολιτισμένος» και ειρηνοποιός ΟΗΕ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και την διέλυσαν!!

Τα ψηφίσματα για την Κύπρον, έγιναν «κρυφά διαπιστευτήρια»  και οι κατακτητές συνουσιάζονται στα σαλόνια του ΟΗΕ για τον τρόπον ιδρύσεως δύο Κρατών, ήτοι τον  επίσημον  διαχωρισμόν  στα δύο της ενιαίας και ανεξαρτήτου και αδιαιρέτου Κυπριακής Δημοκρατίας!!

Σαν απλός ΄Ελληνας πολίτης θεωρώ μάλλον εμπαιγμούς όλες αυτές τις προσπάθειες οι οποίες έγιναν και οι οποίες τις ημέρες αυτές έλαβον ευρύτερες διαστάσεις. Προβολή παγκοσμία του «αρχηγού του ψευδοκράτους»  όταν μάλιστα  φωτογραφίζεται «αγκάς έλεν», υπερηφάνως και υπομειδιών με τον Πρόεδρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ!!!

Και η καθόλου αυτή ευχάριστη στάση έρχεται χιλιάδες φορές ημερησίως στα σπίτια μας από τις Ελληνικές Τηλεοράσεις!

Υπάρχει διαχρονικώς ομοία  περίπτωση στην παγκοσμίαν ιστορίαν, κατά την οποίαν ο στυγερός εδαφικός κατακτητής να ευρίσκεται σε αγαστήν  σχέσην  με  τον κατακτημένον;;;

Αν  αυτή η ατυχής τακτική γινόταν  ευρέως αποδεκτή, δεν θα υπήρχεν ποτέ πολεμική διαμάχη διαχρονικώς μεταξύ των χωρών της Υφηλίου!!

Η εν εξελίξει συζήτηση για την Κύπρον δεν θα αποφέρει το καλόν, το επιβεβλημένον και το αναγκαίον στο Νησί. Τα στρατεύματα κατοχής πρέπει να αποσυρθούν αμέσως και ολοκληρωτικώς και οι υπάρχοντες τούρκοι θα είναι κάτοικοι στο Νησί με μίαν και αδιαίρετον Κυπριακήν Δημοκρατίαν.

Κάθε άλλη λύση μαρτυρεί απόλυτην,  διεθνή εύνοιαν και  παραχώριση στον κατακτητήν των εδαφών που άρπαξε δια των όπλων!  Γιατί τότε να υπάρχουν οι Διεθνείς Οργανισμοί όταν δεν δύνανται να επιβληθούν  και να λύσουν μόνοι τους, με την προτροπήν τους και μόνον, κάθε παράνομην κατάσταση;;

Η διαμήνυση του τούρκου προέδρου, ότι δεν θα φύγει ποτέ ο στρατός του από την Κύπρον, επιβεβαιοί την υδροφορίαν στον πίθον των Δαναΐδων των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, με παγκοσμίαν προβολήν και εναγκαλισμούς του στυγνού κατακτητή!

Μηδέν το αποτέλεσμα αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μείνει ενιαία και αδιαίρετος.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author