Πρόσκληση Δημάρχου Πατρέων, σε όλους: Ο Δήμος μας διοργανώνει διήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων, στο Νότιο Πάρκο

Estimated read time 1 min read

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις διήμερες, 8 και 9 Απριλίου, εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο, παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, Ανδρέα Αντωνόπουλο:

 

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, γιατί όπως έλεγαν με τα συνθήματά τους χιλιάδες διαδηλωτές «Πάτρα – Αθήνα ήταν η αρχή».

Ο Δήμος μας διοργανώνει διήμερο πολύμορφων εκδηλώσεων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 8 και 9 του Απρίλη, με σύνθημα Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα. Γιατί η ανεργία έχει εξαπλωθεί σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκό σπίτι. Είναι μια τραγωδία αυτό που ζει σήμερα ο Πατραϊκός λαός. Σε δυσκολία βρίσκονται ακόμα και αυτοί που εργάζονται, με τους περισσότερους, να προσπαθούν να ζήσουν με μισθούς… δούλου.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων, θα μιλήσουμε και για τις νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, πάντα μαζί με τον λαό, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τα σωματεία τα συνδικάτα και τους φορείς της πόλης μας.

Διεκδικούμε:

– Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

-Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.

-Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Πάσχα.

-Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.

-Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

-Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Προσλάβαμε τώρα τους 8μηνήτες, με 495 ευρώ μισθό. Για ποιο λόγο να μην είναι μόνιμο αυτό το προσωπικό, από τη στιγμή, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Να έχουμε προσωπικό, έτσι ώστε, όπως φτιάξαμε το Νότιο Πάρκο, να προχωρήσουμε και στον Κόκκινο Μύλο, στο Πλατανόδασος, στο Ριγανόκαμπο, στις υπόλοιπες αδιαμόρφωτες πλατείες,  και αλλού.

-Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ.

-Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας:

Αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΗ

 

-10 π.μ. Στα υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Νότιο Πάρκο, γυμναστές θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με όρους ασφαλούς χρήσης των οργάνων.

 

-10 π.μ. Ποδηλατάδα που θα έχει αφετηρία το Νότιο Πάρκο. Συγκεκριμένα η έναρξη θα γίνει από την παιδική χαρά, θα φτάνει μέχρι το μώλο της Αγίου Νικολάου και επιστροφή στο Πάρκο.

Συμμετέχουν:

-Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πάτρας (ΠΟΠ)

-Η Ποδηλατική Κοινότητα «Κρατάω τη ζωή από το τιμόνι»,

-Φίλοι του ποδηλάτου, οι οποίοι θα συμμετέχουν με τα ποδήλατά τους.

 

-6 μ.μ. Παρουσίαση ασκήσεων γιόγκα από ειδικούς δασκάλους.

 

-9 μ.μ. Προβολή ταινίας αφιερωμένη στη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα.

 

-10 μ.μ. Μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

 

-10 π.μ.  αγώνες επίδειξης από ακαδημίες μαχητικών αθλημάτων (ταε κβο ντο).

 

-9 μ.μ.  Ομιλία Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

 

-9.30 μ.μ. Λαϊκή συναυλία με τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Μπαλή.

 

***Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν περίπτερα του Δήμου με ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις του Δήμου με στόχο τη στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους.

You May Also Like

More From Author