Μοναδικό μέσον αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης οι άμεσες εκλογές

Estimated read time 1 min read

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
Απίσχναση δικαιωμάτων.Εφησυχασμός πολιτών.

Τί νόμοι παράγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο ειδικά στην μνημονιακή περίοδο ?
Στό Κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε όργανο ξένων? Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούν? Πώς ελέγχεται έγκαιρα τελικά η συνταγματικότητα τών Νόμων?
Όταν κρίνονται από την Ολομέλεια τουΣτΕ?
Όταν ακόμη δέν έχει θεσπισθεί Συνταγματικό Δικαστήριο VerfassungsGericht?
Η νομιμοποίηση λχ παράνομης δόμησης βλΝ4014/11 και μετέπειτα νόμους για τακτοποίηση αυθαιρέτων σε δασική έκταση δηλ.δημόσια ,δέν παραβιάζει το Σύνταγμα?Μέχρις ότου κηρυχθει αντισυνταγματικός απο το ΣτΕ ο νόμος αυτός υπήχθησαν σε αυτόν χιλιάδες Ελλήνων.
Οι εκλεγμένοι Βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού και σε αυτόν πρέπει να λογοδοτούν για τιςπολιτικές ενέργειες τους ,που πρέπει να αντανακλούν τήν θέληση και τα συμφέροντα τους.
Σε μια αντιπροσωπευτική αλλά πλέον στρεβλή Δημοκρατία το Κοινοβούλιο που αντιπροσωπεύει τόν λαό δέν πρέπει να υποτάσσεται στήν πολιτική εξουσία απο την.οποία δέχεται πιέσεις
Να μήν μετατρέπεται σε πλυντήριο ανομιών
Στούς εκλέκτορες του πρέπει να απευθύνεται ο βουλευτής χωρίς να νοιάζεται μονάχα για τήν εκλογή του.
Η κρίση του κοινοβουλευτισμού στήν χώρα μας είναι δεδομένη και βαθιά.
Δεν.ζούμε σε χώρα άμεσης ακλά περιορισμένης Δημοκρατίας, άλλωστε η εξουσία ασκείται από το διεθνές τραπεζικό σύστημα που έχει υποτάξει και καταργήσει τις Κυβερνήσεις.
Οι δανειστές μας επιβάλλουν απροκάλυπτα τι θα νομοθετήσει το υποταγμένο ,υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο
Ζούμε κυριολεκτικά σε περίοδο ακραίας τραπεζικής δικτατορίας.
Νόμοι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους κατάργηση ρητών θεμελιωδών δικαιωμάτων και διατάξεων
Ο κοινοβουλευτισμός έχει τραυματισθεί και χάσει τό νόημα του,οι ατομικές ελευθερίες έχουν συρρικνωθεί.
Η λαική κυριαρχία έχει καταργηθεί στήν πράξη Η έννοια άνθρωπος δεν ενδιαφέρει τηνΚυβέρνηση που ποδοπατά τα ατομικά, κοινωνικά και συλλογικά δικαιώματα
Νομίζω τελικά οτι τα τακτικά πρωτοβάθμια δικαστήρια πρέπει και έχουν δικαίωμα να ελέγχουν την συνταγματικότητα των Νόμων.
Αυτές οι επίκαιρες απόψεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις ποτ σιατυπώνω με στνοπτικό τρόπο ας απασχολήσουν όλους και ας ανοίξει δημόσια συζήτηση και διαβούλευση.
Ας κινητοποιηθούμε διεκδικώντας την αναβίωση και ενίσχυση της γνήσιας Δημοκρατίας
Με θέμα αν η Ελλάδα στον 21 ο αιώνα μπορει να πορευτεί ετσι και αν χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα και πολίτευμα αλλά και εκλογικό νόμο..αλλά και να επαναπροσδιορίσουμε τήν έννοια Δημοκρατία και τών πολιτικών κομμάτων.
Διότι στήν πραγματικότητα η κοινοβουλευτική άμεση Δημοκρατία έχει καταργηθεί αποψιλωθει ,πετσοκοπεί.
Δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών.Εχει καταπνίξει οτιδήποτε ένας ακραίος νεοφιλελευθερισμός και νεοκαπιταλισμός που κυριαρχούν.
Διαβλέπω οτι αυτή η πληγωμένη Δημοκρατία δεν θα αντέξει θα κατακρημνησθεί ,θα καταρρεύσει.
Σε ότι αφορά τους Βουλευτές που ψηφίζουν αδιαμαρτύρητα μνημονιακά νομοθετικά εκτρώματα που αφαιρούν δικαιώματα μας μην ξεχνούν ότι είναι υπόλογοι και ότι δέν έχουν τέτοια εντολή από την κοινωνία που πρέπει να έχει πλέον μηδενική ανοχή.
Αυτή η αντίληψη περι Δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού που επικρατεί σήμερα δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Δέν συμφωνώ ότι μόνον με απανωτές μηνύσεις η ύβρεις ,άναρθρες κραυγές θα πετύχουμε να ανατρέψουμε τήν σημερινή κατάσταση.
Χρειάζεται ανεξάρτητα αν κανείς διαφωνει με τήν προσέγγιση μου, αγωνιστικοποίηση, εγρήγορση και συλλογική αντίδρασηΝα αντιστεκόμεθα χωρις υποκειμενισμό..Εχουμε δικαίωμα απο τοΣύνταγμα.
Βασίλης Δ..Νουλέζας
ΔικηγόροςΑΠ
ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ

You May Also Like

More From Author