Απόφαση σταθμός: Αθώο κήρηξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για μη καταβολή διατροφής πατέρα τριών παιδιών, λόγω έλλειψης δόλου. Σημαντική νομολογία

Estimated read time 1 min read

Αθώος κηρύχθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδιείο Βόλου για μη καταβολή διατροφής πατέρας τριών παιδιών, λόγω έλλειψης δόλου.

Αθώο κήρηξε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 το Μονομελές Πλημμεληειοδικείο Βόλου πατέρα τριών παιδιών, που κατηγορείτο για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής κατ’ άρθρο 358 Π.Κ.

Το δικαστήριο δέχθηκε τον προβληθέντα από τον συνήγορο υπεράσπισής του δικηγόρο Βασίλειο Νουλέζα αυτοτελή ισχυρισμό του, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κακόβουλη παραβίαση υποχρέωσης διατροφής από ενδιάθετη βούληση, από δόλο ή κακεντρέχεια, όπως ήταν η κατηγορία ότι δηλαδή δεν συμμορφώθηκε με το διατακτικό της εκδοθείσης απόφασης ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ότι είχε δήθεν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την διατροφή και από κακή θέληση δεν το έπραξε, αντίθετα δέχθηκε ότι εξόφλησε κατά το μεγαλύτερο μέρος την οφειλή του και ότι παρείχε πέραν των χρημάτων κάθε είδους στήριξη στα τρία παιδιά του.

Ο συνηγορός του κος Βασίλειος Νουλέζας αναπτύσοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό του αναφέρθηκε στα οικονομικά βάρη (λογαριασμούς ΔΕΗ, ύδρευσης, δανείων, εφορίας) που εξ ολοκλήρου ανέλαβε ο κατηγορούμενος, ότι η μηνύτρια επέβαλε στον ½ του μισθού του κατάσχεση, ότι συρρικνώθηκε το εισόδημά του και ότι επιπλέον η ίδια δεν επιβαρύνεται με την αποπληρωμή κανενός κοινού λογαριασμού ή οφειλής.

Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αποτελεί αναμφισβήτητα νομολογία, καθώς κατ’ αυτήν και την πάγια θέση του ΑΠ για να καταδικαστεί κανείς για παραβίαση του άρθρου 358 ΠΚ συνυπολογίζεται η επαγγελματική και οικονομική κατάστασή του και ότι ενήργησε με δόλο, όχι από οικονομική αδυναμία ή λησμοσύνη.

 

πηγή : noulezas.eu 

You May Also Like

More From Author