Κοπή πίτας ΔΕΥΑΠ: Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους εργαζόμενους καλή χρονιά και υγεία και τους κάλεσε να συνεχίσουν μαζί τη συνεργασία για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους, της ΔΕΥΑΠ και τις υπηρεσίες προς τους δημότες

Estimated read time 1 min read
  1. Στην κοπή της πίτας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΠ παρέστησαν την περασμένη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, ο Γενικός Διευθυντής, Κων/νος Καλογερόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ., το προεδρείο του Συλλόγου Προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΡΑΠ, Ουρανία Μπίρμπα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας.
  2. Ο Δήμαρχος Πατρέων ευχήθηκε στους εργαζόμενους καλή χρονιά και υγεία και τους κάλεσε να συνεχίσουν μαζί τη συνεργασία για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους, της ΔΕΥΑΠ και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
  3. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
  4. «Η ΔΕΥΑΠ  έχει κοινωνικό πρόσωπο και δεν είναι επιχείρηση που βλέπει το νερό ως εμπόρευμα.
  5. Το 2017 με την άριστη συνεργασία που είχαμε με τους εργαζόμενους, υπογράφτηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  6. Έχουμε τονίσει ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και προχωρήσαμε σε προσλήψεις εντάσσοντας στο δυναμικό μας τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ενώ διεκδικούμε και την πρόσληψη των επιλαχόντων στο διαγωνισμό αυτό.
  7. Επίσης προσλάβαμε όσους εργαζόμενους απολύθηκαν το 2012.
  8. Συνεχίζουμε με ένα μεγάλο στοίχημα για μας που είναι η δημιουργία νέου Οργανισμού Υπηρεσιών που θα βοηθήσει στην ακόμη καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη της ΔΕΥΑΠ.
  9. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εμπορευματοποίηση του νερού που προωθείται με πολυνομοσχέδια στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων.
  10. Το θέμα που «καίει» αυτό το διάστημα είναι το φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Έχουμε υποβάλλει τις θέσεις μας στην κυβέρνηση , αλλά δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε λάβει απάντηση.
  11. Τι επόμενες ημέρες εδώ κοντά μας διεξάγεται το πολυδιαφησμένο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» που οργανώνει η κυβέρνηση Συριζα-Ανελ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  12. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά την Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα στο χώρο του ΚΕΠ στο λιμάνι στην προσυγκέντρωση και στην συνέχεια στην πορεία του Δήμου και των Συνδικάτων προς το χώρο του Συνεδρίου διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα του λαού της πόλης, των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
  13. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους για το ότι με την εργασία τους η ΔΕΥΑΠ αντιμετώπισε με επιτυχία προβλήματα και τα καλοκαίρια και τους χειμώνες, δεν έγινε ούτε μια ώρα διακοπή νερού στην Πάτρα και τα όποια πλημμυρικά  φαινόμενα  αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα».
  14. Πριν την κοπή της πίτας ο Σύλλογος Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ τίμησε απονέμοντας πλακέτα τον εργαζόμενο της ΔΕΥΑΠ και μαραθωνοδρόμο μεγάλων αποστάσεων, Ανδρέα Κριπαρόπουλο.

You May Also Like

More From Author