Κλειστά όλα την Πέμπτη λόγω της πανελλαδικής απεργίας

Estimated read time 1 min read

Πίεση στην Κυβέρνηση προκειμένου να μην αποδεχθεί τα μέτρα του νέου μνημονίου όσον αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις περικοπές συντάξεων και την άρση προστασίας στην 1η κατοικία, ασκούν τα σωματεία με την αυριανή μεγάλη πανεργατική και παν-υπαλληλική 24ωρη απεργία στην οποία μετέχουν επίσης έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι.
Χθες η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας κάλεσε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να βρεθούν στην απεργία και τη συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Γεωργίου.
«Το 70% των εργαζομένων είναι με ατομικές συμβάσεις, ο κατώτατος μισθός δεν πήγε ποτέ στα 751 ευρώ όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, 1 εκατ. άτομα πληρώνονται με καθυστέρηση έως και ένα χρόνο στον ιδιωτικό τομέα, η ανασφάλιστη εργασία είναι εκτός ελέγχου, ενώ τα οικογενειακά και προνοιακά βοηθήματα είναι υπό εξαφάνιση. Σχεδιάζεται και η διακοπή προστασίας της 1ης κατοικίας ενώ κανένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της δεν ξέφυγε από τη σφαίρα της φαντασίας της κυβερνητικής πλειοψηφίας» ανέφερε χθες η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου.
Η κ. Νικολάου κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και τους εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση με τη μέθοδο της παραπλάνησης και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κέρδισε χρόνο, αλλά δεν πάει άλλο…»
«Είναι απαράδεκτο γεγονός ότι πηγαίνουμε προς μια απορρύθμιση του ασφαλιστικού από μια αριστερή κυβέρνηση και ότι επιχειρείται η μετατροπή του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιουχικό, χωρίς εγγυημένες αποδοχές. Είναι σίγουρο ότι με τη σύνδεση αποδοχών με εισφορών, οδεύουμε σε αύξηση των εισφορών αλλά και του εργασιακού βίου, διότι στις άλλες χώρες που λειτουργεί αναδιανεμητικά η κοινωνική ασφάλιση, υπάρχουν στα ταμεία τεράστια αποθεματικά ενώ εδώ τα ταμεία είναι υπο διάλυση μετά την υφαρπαγή πόρων» τόνισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Σκεπετάρης. Αναφέρθηκε επίσης και σε νέο κύμα φυγής υπαλλήλων και αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών, στη συνέχεια της μαζικής φυγής που ξεκίνησε προ εξαετίας, χωρίς να υπάρξει αναπλήρωση για τις χαμένες θέσεις.
Τα σωματεία, όπως ανακοίνωσε χθες ο γγ του ΕΚΠ Χρήστος Διαμαντόπουλος, αναλαμβάνουν άμεσα και κοινές δράσεις και για το θέμα της προστασίας της 1ης κατοικίας.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας με απόφαση της γενικής συνέλευσης συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία.
* Ιατρικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στην απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. «Καλούμε όλα τα μέλη μας, νοσοκομειακούς και ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, να πάρουν ενεργό μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
* Σωματείο Εργαζομενων «Αγ. Ανδρέα» καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία.
* Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας, με ανακοίνωσή του στηρίζει την απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας για συμμετοχή στην αυριανή απεργία και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία.
* Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, στην χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, «ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ καθώς και για ποινικές φορολογικές διατάξεις του ίδιου νόμου που παραβιάζουν δικαιώματα πολιτών και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
* Εμπορικός Σύλλογος Πατρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και καλεί τον εμπορικό κόσμο να διευκολύνει τους εργαζόμενους και να κλείσει τα καταστήματα αύριο Πέμπτη, από τις 11.00 έως 14:30.
«Καλούμε την Κυβέρνηση να αντισταθεί στις προκλήσεις των δανειστών, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να χρηματοδοτήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.
* Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ) συμπορεύεται με άλλους φορείς, με 24ωρη απεργία και μαζική συμμετοχή στις τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας «απέναντι στην εξοντωτική πολιτική της Κυβέρνησης, που συρρικνώνει κι άλλο το εισόδημα, τις συντάξεις, κατεδαφίζει δικαιώματα και τελικά θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις και ανεργία» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

πηγή : pelop.gr

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours