Οθωμανικόν θράσος ολκής!

Estimated read time 1 min read


Στις διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα για τα 100 χρόνια από τον αφανισμόν των Ελλήνων του Πόντου, είχε το θράσος να απαντήσει ο τούρκος πρόεδρος λέγοντας.

n  Διώξαμε τους εισβολείς από την χώραν μας!!!

Ποίαν χώραν σας; Που την βρήκατε; Πότε την οργανώσατε; Καταπατήσατε το πλέον πνευματικόν μέρος της εγγύς Ανατολής, την Λαμπρήν Ιωνίαν και την ενδοχώραν της, περιοχές  απλησίαστου και ασυλήπτου σε μεγαλείον Πολιτισμού και Τέχνης που ανέπτυξαν τα θεηφόρα πνεύματα των  Ελλήνων και καυχάσθε ότι είναι η χώρα σας;

Εκεί ανεπτύχθη ένας σπουδαίος Πολιτισμός και κατοικούσαν άνθρωποι με σπάνια ιδανικά. Αυτούς τους εκδιώξατε από την εστίαν τους την Τραπεζούντα  του Πόντου. Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες  (350) Έλληνες σκοτώθηκαν  και αυτό δεν αποτελεί Γενοκτονίαν αλλά  εκδίωξη εισβολέων!!!! Οι εκδιώξεις είναι μορφή αμύνης και κυνηγητού του εχθρού και όχι ανηλεής σφαγιασμός!

Και σαν να μη έφθαναν αυτά ελέχθη και το παράλογον και άκρως ειρωνικόν ότι «Η Ελλάδα οφείλει αποζημίωση στους τούρκους»!!

Το Ελληνικόν Υπουργείον Εξωτερικών απήντησε όχι δυναμικώς. Οι θέσεις των τούρκων δεν έπρεπε να ανακοινώνονται από τις Ελληνικές Τηλεοράσεις, Ραδιόφωνα και Εφημερίδες. Τους κάνομεν γιγαντιαίαν προβολήν και αυτό θέλουν. Να ασχολούμεθα μαζί τους. Να τους προβάλομεν και ο Έλληνας να βλέπει χίλιες φορές την ημέραν τούρκους αξιωματούχους και πέντε φορές Έλληνες!

Η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να αναγνωρισθεί.

Οι Διεθνείς Οργανισμοί τα γνωρίζουν αυτά. Γιατί δεν κινούνται οίκοθεν αλλά αναμένουν τις αποφάσεις των Κρατών;

Συζητείται ένα θέμα αυταπόδεικτον για το μοιραίον τέλος των Ελλήνων και οι Οργανισμοί θέλουν αποφάσεις του κράτους για να το αναγνωρίσουν! Σε τέτοια ανυπόστατα στηρίζεται συνεχώς η τουρκία και μας ειρωνεύεται ασυστόλως, Αλλά ουσιαστικώς περιφρονεί και  την Διεθνή Κοινότητα. Οι αποστολές πλοίων στο Αιγαίον για δήθεν έρευνες είναι πράξεις ταπεινωτικές για την Ελλάδα και τα κράτη που αποφασίζουν περί του Δικαίου της θαλάσσης. Το αυτό και χειρότερον με τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου. Εφ΄ όσον είμεθα ανήμποροι να προστατεύσομεν τα Σύνορά μας, η τουρκία τα θεωρεί δικά της. Και με θράσος  κινείται εντός αυτών αλλά και δεσμεύει εκτάσεις για πολεμικές ασκήσεις μολύνοντας συν τοις άλλοις το θαλάσσιον και εναέριον περιβάλλον, εφ΄όσον δεν τολμούμεν  να επεκτείνομεν τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ. Αυτά και χειρότερα θα παθαίνομεν και το θράσος τους θα διογκώνεται. Μπορούμεν να αντιδράσομεν;

Μιχαήλ Στρατουδάκης         

You May Also Like

More From Author