«Δυστυχώς πίνομεν νερό πάμφηνον»!!

Estimated read time 1 min read


Αδιανόητον αυτό που ακούσθηκε σε επιτροπήν της Βουλής για τους υδάτινους πόρους. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων.

n   «Δυστυχώς το νερό που πίνομε είναι απαράδεκτα φθηνό».

Τίποτα δεν είναι φθηνόν αυτήν την  στιγμήν στην Ελλάδα όπου μέγα μέρος του πληθυσμού πένεται και ζεί κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες. Οι πολίτες προτιμούν το εμφιαλωμένον νερό για πόσιμον και χρησιμοποιούν και το νερό του δικτύου της τοπικής ΔΕΥΑΠ για τις λοιπές ανάγκες. Το νερό του δικτύου έχει πολλές φόρες άλατα και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν και πρόσθετον διαθέτοντες  χρηματικά ποσά που δεν τους περισσεύουν για να το αγοράζουν. Άρα το νερό στις πλείστες οικογένειες πληρώνεται εις διπλούν!  Και να σημειωθεί  ότι το νερόν παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από την φύση.  Η αναφορά του Βουλευτού ήταν προσβλητική για τον πενόμενον Λαόν αλλά και για τον «Κυρίαρχον Λαόν» ο οποίος τον εψήφισε για να τον εκπροσωπεί και να φροντίζει για το συμφέρον του και εκείνος πράττει το αντίθετον!

Η συζήτηση για τους υδάτινους πόρους θα έπρεπε να αφορά πως θα αξιοποιηθούν τα νερά που χάνονται με τις βροχές ή τα υπόγεια που τυχόν δεν έχουν αξιοποιηθεί. Υπάρχουν βουνοπλαγιές που συγκλίνουν στο κάτω μέρος. Στο στενόν σημείον της προσεγγίσεως έπρεπε να υπήρχεν τείχος ώστε να συγκρατούνται τεράστιες ποσότητες νερού που σήμερα  γίνονται άχρηστες και οδεύουν στην θάλασσαν. Αυτή η πράξη έπρεπε να γίνεται σ’ όλην την Ελλάδα.  Επίσης τα εκατομμύρια τόνοι χιονιού που απομακρύνονται από τα οδοστρώματα έπρεπε να οδεύουν σε τεχνιτήν λίμνην. Προέτεινεν ο Βουλευτής αυτές τις αναγκαίες επεμβάσεις ή απλώς αρκέσθηκε να πεί ότι «δυστυχώς το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό». Και το επίθετον «Δυστυχώς» τι το ήθελεν;  Μάλλον για να δείξει το μέγεθος της φθήνειας του νερού.!!

Και αν το νερόν είναι «δυστυχώς φθηνό», τότε πως πρέπει να χαρακτηρίσομεν τις αποδοχές των Βουλευτών και τα τεράστια σε οικονομικόν μέγεθος προνόμια;;;;  Ήταν προσβολή η αναφορά ότι το νερόν είναι  φθηνόν και φυσικά θα πρέπει να αυξηθεί. Αντίπαλον δέος αυτής της αναφοράς είναι «οι δαπάνες των Βουλευτών είναι άκρως υψηλές και θα πρέπει να μειωθούν λίαν αισθητώς». Βουλευτές που έχουν αυτοκίνητον δεν πρέπει με κανένα τρόπον να τους παραχωρείται  και βουλευτικόν. Οι τεράστιες δαπάνες κινήσεως αυτών μας αναγκάζουν να λέγομεν το «Νερό νεράκι»!!!! Κυκλοφόρησε ότι άλλες χώρες διαθέτουν ακριβότερον  το νερόν από εμάς. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Εμείς κοιτάζομεν την δικήν μας τσέπην. Και οι συγκρίσεις είναι απρεπείς. Όσοι κάθε φοράν, αναλόγως των περιπτώσεων  κάνουν όμοιες αναδρομές, αγνοούν το του Περικλέους  «Χρώμεθα γάρ Πολιτείαν ου ζηλούσης τούς τών πέλας Νόμους» και αυτό δεν τους περιποιεί  τιμήν.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

[Message clipped]  View entire message

You May Also Like

More From Author