Βαμβακορομφαίες τα ΜΟΕ για τους Έλληνες!

Estimated read time 1 min read

Κάποτε μας κατέσφαζαν με τις χατζάρες οι τούρκοι σαν αρνιά. Τώρα  μας σφάζουν με το βαμβάκι, το οποίον μετέτρεψαν σε ρομφαίαν και του έδωσαν  το όνομα «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» ΜΟΕ. Όταν ευρισκόμεθα σε δύσκολην θέση  από τις πιέσεις ή παράνοιες των τούρκων, προσπαθούμεν να έλθομεν σε διάλογον μαζύ τους για να διατηρείται όπως λένε  οι άτολμοι διαχρονικως πολιτικοί «δίαυλος επικοινωνίας». Οι δίαυλοι υπάρχουν με άτομα ή Κράτη στα οποία είναι δυνατή η ανάπτυξη θεσμών πάσης μορφής, εμπορικοί, πολιτιστικοί, επιστημονικοί κλπ. Όταν μας θεωρούν ως  ώα των ενδυμάτων τους όπως οι τούρκοι, τι είδους συζητήσεις να έχομεν  και τι μέτρα εμπιστοσύνης είναι δυνατόν να οικοδομηθούν; Επεχειρήθησαν στο παρελθόν και απέτυχαν για εμάς. Για τους αντίπερα όμως όχι, όπως με τον Νόμον 2929/2001, ο οποίος συνετάγη βάσει ΜΟΕ και προβλέπει την πολιτιστικήν συνεργασίαν μεταξύ των δύο χωρών, Στο άρθρον 1 παρ. 9 προβλέπεται ότι η σύνταξη των ιστορικών βιβλίων για τα σχολεία θα γίνεται από επτροπήν  και των δύο χωρών!  Διενοήθησαν τι ψήφησαν στην Βουλήν; Ότι η Ιστόρα για την Επανάσταση 1821  θα έχει την έγκριση των τούρκων!! Δυστυχώς αυτό έγινε και έτσι εξαφανίσθη το όνομα και οι θυσίες του Κολοκοτρώνη και των άλλων Ηρώων για να μη ενοχλούνται οι τούρκοι και να μη φανεί ότι οι ολίγοι από το «ανύπαρκτον κράτος» ήσαν ισχυρότεροι από τους στρατηγος της αυτοκρατορίας! Και ότε ο Έλληνας πρωθυπουργός χόρευε στην ταβέρναν ψυχαγωγώντας διττά τον τούρκον  τότε  εκείνος επέτυχε αυτό που ήθελε.

Μάθαμεν ότι η Πρόεδρος επιτροπής για το 1821 επεσκέφθη διάφορες πρεσβείες στην Αθήνα μεταξύ αυτών και την τουρκικήν. Λέτε να τους ζητήσομεν την γνώμην για την Άλωση της Τριπολιτσάς ή για τα Δερβενάκια;; Αυτό θα είναι το άπαν των ΜΟΕ!!!!

Τώρα ετοιμάζουν νέαν σύσκεψη για άλλα ΜΟΕ. Τώρα πού οι  σχέσεις είναι τεταμένες και το Αιγαιον μάλλον δίχα τεμνόμενον ατύπως, θέλομεν σύσκεψη για να το επισημοποιήσομεν και να ηρεμήσουν οι απέναντι!

Τώρα που κινδυνεύουν τα πετρέλαια μας  εξ αιτίας αυθαιρέτου αμφισβητήσεως της υφαλοκρηπίδας, θέλομεν ΜΟΕ και Χάγη για να χαθεί πιο εύκολα!

Τώρα που οι αεροπορικές παραβιάσεις      στο Αιγαίον Πέλαγος έχουν φτάσει σε σημείον απολύτου ταπεινώσεως, τώρα θέλομεν να συσκεφθούν οι Υπουργοί Αμύνης των δύο χωρών.

Δεν χρειαζόμεθα ΜΟΕ. Ησυχίαν θέλομεν και να περιοριστούν στον εδαφικόν τους χώρον.

Οι συνεχείς επισκέψεις Ελλήνων στην γείτονα και οι λυκοχαιρετισμοί τύποι «γεια σου Ευάγγελε», δεν προμηνύουν δια λόγου υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αν μας απέμεινε κάτι!

                              Μιχαήλ Στρατουδάκης

You May Also Like

More From Author