Junkheart / Πεθαίνουν στο Τέλος *LIVE* @Frida

Estimated read time 1 min read

Junkheart / Πεθαίνουν στο Τέλος *LIVE* @Frida
//damage 8 euros
Προπώληση εισιτηρίων: FRIDA Ουλαλούμ, Χασομέρι
*Poster by Thanos Tokmakis* Οι Junkheart είναι ένα ελληνόφωνο punk-rock συγκρότημα με ακουστικά στοιχεία, που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα από μέλη παλιότερων συγκροτημάτων της σκηνής.
Έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα τρεις δίσκους σε βινύλιο («Καμιά Πατρίδα» 2014, «Τραγούδια του Ανέμου» 2017, «Άνοιξη Ρε» 2019) και αρκετά digital singles και videoclips, ενώ αυτήν την περίοδο ηχογραφούν τον τέταρτο δίσκο τους.
Έχουν δώσει δεκάδες δυναμικές συναυλίες ανά την Ελλάδα, μοιραζόμενοι το πατάρι με κορυφαία ονόματα της εγχώριας και διεθνούς punk-rock σκηνής και κλείνοντας πάντα με την ίδια ιαχή για «Καμιά Ενοχή».
Οι μουσικές τους επιρροές αντλούν από τη γοητεία και τη ριζοσπαστικότητα του punk-rock σε όλες τις εκφάνσεις του, από το revolution rock των Clash μέχρι την αμερικάνικη σκηνή των ’90s και του σήμερα, ενώ στιχουργικά κινούνται μεταξύ του προσωπικού βιώματος και της μυθοπλασίας, της ελπίδας και της νοσταλγίας, στα χνάρια της αμερικάνικης folk παράδοσης α λα Bruce Springsteen, η οποία έχει επηρεάσει έντονα μια γενιά σύγχρονων punk-rock συγκροτημάτων, όπως οι Against Me! ή οι Gaslight Anthem.
https://junkheart.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/junkheartAthens/
https://www.instagram.com/junkheartband/
https://open.spotify.com/artist/255Og8gxyeifOMuymN6EP5
https://youtube.com/user/junkheartAthens
Οι Πεθαίνουν Στο Τέλος είναι ένα ανεξάρτητο r’n’r σχήμα με ελληνικό στίχο, που ξεκίνησε σαν πείραμα στα τέλη του 2015 από μέλη παλιότερων συγκροτημάτων της σκηνής.
Το Δεκέμβριο του 2018 κυκλοφόρησαν διαδικτυακά τα δύο πρώτα τους τραγούδια (Να Αλλάξεις Παρόν / Ορφέας).
Το 2019 η οριστική σύνθεση της μπάντας διαμορφώθηκε ως εξής:
Γιώργος Παυλίδης: Κιθάρα, φωνή
Δημήτρης Μακρής: Μπάσο, φωνή
Κώστας Διαμαντόπουλος: Κιθάρα, φωνή
Σωτήρης Ντούβας: Τύμπανα
Προηγούμενα μέλη του σχήματος υπήρξαν οι: Βαγγέλης Δήμος (Τύμπανα), Σόνια Μπαξεβάνη (Πλήκτρα), Μιχάλης Γαλάνης (Τύμπανα).
Το 2020, οι Πεθαίνουν Στο Τέλος κυκλοφορούν διαδικτυακά το EP “Βουντού”, που περιλαμβάνει 3 τραγούδια, η κυκλοφορία σε φυσική μορφή (βινύλια 7″ και 12″-45rpm) αναμένονται στο επόμενο διάστημα.
fb: facebook.com/pethainounstotelos: Bandcamp: https://pethainounstotelos.bandcamp.com/

You May Also Like

More From Author