Η θεομηνία έπληξε 7.500 στρέμματα καλλιεργειών σε Δυτική Αχαϊα και βόρεια Ηλεία – Πρώτος απολογισμός

Estimated read time 1 min read

Η θεομηνία έπληξε 7.500 στρέμματα καλλιεργειών σε Δυτική Αχαϊα και βόρεια Ηλεία – Πρώτος απολογισμός

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς, καταστηματάρχες και κατοίκους σε Δυτική Αχαΐα αλλά και την Ηλεία που επλήγησαν από τη μεγάλη καταστροφή της προηγούμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, οι ζημιές που προκάλεσε η καταστροφή στη Δυτική Αχαΐα αλλά και στον κάμπο στη βόρεια Ηλεία είναι –σύμφωνα με την “Εντυπη Έκδοση της Πελοποννήσου που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 27/1/0/2015 – (πρώτη αποτίμηση):
-5.000 στρέμματα πατάτας
-1.500 στρέμματα κηπευτικά
-1.000 στρέμματα φράουλας
-1.850 μελίσσια.
Προκλήθηκαν επίσης μικρότερες ζημιές σε επίπεδο ζωικού κεφαλαίου (κυρίως αιγοπρόβατα-πτηνά) αλλά και ζημιές μικρότερες σε επιμέρους καλλιέργειες.
Εκτεταμένες φαίνεται ότι είναι οι ζημιές σε θερμοκήπια.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Μπράμο, οι αγρότες που επλήγησαν συνεχίζουν τις δηλώσεις τους ενώ συνεργεία του ΕΛΓΑ κάνουν επιτόπιους ελέγχους.
Στην περιοχή αναμένεται να βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, προκειμένου να συζητήσει με την Περιφέρεια και τους δύο δήμους, Δυτικής Αχαΐας και Κυλλήνης, το θέμα των αποζημιώσεων μετά τη θεομηνία που πρόκειται να ανακοινωθούν σε επίπεδο φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.

 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours