Στα λευκά Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία – Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα

Estimated read time 1 min read

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ημιορεινό και ορεινό δίκτυο της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr κατάλευκα είναι τα Καλάβρυτα, η Ζαρούχλα, η Περιστέρα και όλα τα χωριά από το Κομπηγάδι και πάνω, ενώ ίδια κατάσταση παρατηρείται στη Δίβρη του νομού Ηλείας, αλλά και στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας και στο Θέρμο.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν λάβει δράση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του νομού Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Γυφτάκη.

Το χιόνι έχει φτάσει στους 25 πόντους, ενώ τα σχολεία στα Καλάβρυτα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της δυσχέρειας στην κυκλοφορίας, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στα Καλάβρυτα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και εξαιτίας της δυσχέρειας που υπάρχει στις μετακινήσεις, καθώς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται, λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας.

Στην επαρχία Καλαβρύτων αλυσίδες είναι απαραίτητες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Εκχιονιστικά του Δήμου και της Περιφέρειας συνεχώς καθαρίζουν τους δρόμους αλλά η χιονόστρωση είναι έντονη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, αλυσίδες χρειάζονται, όσον αφορά στην Αχαϊα:

-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού (μέσω Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου).
-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).
-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου).
-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Χιονοδρομικού Κέντρου.
-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Αιγίου (μέσω Πτέρης).
-Στην Εθνική Οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας (μέσω Λουσών).
-Στην Εθνική Οδό Πούντας-Καλαβρύτων από το 15ο χλμ.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, οι καταιγίδες στα πεδινά και οι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ αναμένεται να αποτελέσουν μέχρι αύριο το πρωί το κυρίαρχο στοιχείο του καιρού στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην περιοχή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

πηγή: real.gr

You May Also Like

More From Author