Προσοχη στο πληκτρολόγιο την επόμενη φορά που πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL.

Estimated read time 1 min read

Προσοχη στο πληκτρολόγιο την επόμενη φορά που πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL. ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια νέα τάση όπου και αν καλώντας typosquatting, όπου οι χρήστες επίθεση αφού κανουν λάθος στην πληκτρολόγηση διευθύνσεων ιστού.

Η εταιρεία ασφαλείας Endgame έχει ανακαλύψει 300 δημοφιλή ονόματα-για τους ομοίους του Netflix, η Dell και το domain .com Citibank-που έχουν καταχωρηθεί αντί στο .om, όπου ο τομέας ανωτάτου επιπέδου είναι .om. Αλλά δεν παρέχουν μια πραγματική υπηρεσία στην χώρα της Μέσης Ανατολής. Αντ ‘αυτού έχουμε ήδη συσταθεί για φαύλους σκοπούς, ανακατεύθυνση προς τις σελίδες που προσπαθούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό X λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Genieo.

Το ίδιο το κακόβουλο λογισμικό είναι αρκετά πρότυπο adware. Οι επισκέπτες με τις εκδόσεις .om από αυτά τα sites ανακατευθύνονται αρκετές φορές πριν να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash. Εάν ο χρήστης αποδέχεται, το λογισμικό για λήψη και εγκατάσταση, με ανεπιθύμητο επεκτάσεις adware προστίθεται στο browsers όπως ο Firefox και Chrome. Προφανώς, είναι αρκετά εύκολο να πω σε αυτές τις περιπτώσεις ότι Netflix.om δεν είναι πολλά όπως Netflix.com-και σίγουρα υπάρχει περιθώριο για τα άτομα πίσω από αυτό να κάνουμε μια πιο πειστική δουλειά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κακόβουλο λογισμικό έχει παραδοθεί με τον τρόπο αυτό, φυσικά, άφθονο κακόβουλο λογισμικό έχει εγκατασταθεί σε υπολογιστές μέσω γραφεί σωστά URLs στο παρελθόν. Αλλά Endgame ισχυρίζεται ότι η ομάδα του “δεν γνώριζαν .om κατάχρηση.”

You May Also Like

More From Author