ΤΟ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Estimated read time 1 min read

Μου πήρε τρεις μέρες να καθαρίζω μηνύματα, να απαντώ, να σβήνω, να κάνω μερικά unfriends και δεν ολοκλήρωσα. Στην πορεία .. λίγο γέλιο & πολλή θλίψη.

Η πλειοψηφία των μηνυμάτων σε Greeklish και συντομογραφίες του τύπου “ti kns;”, ή με εκφράσεις που δεν τις ήξερα όπως “την παλεύεις;”. Μεγάλος ήταν κι ο αριθμός φωτογραφιών για επίδειξη σωματικών προσόντων.

Πρόσθεσα πολλούς φίλους και φίλες με την αφελή υπόθεση ότι ενδιαφέρονται για την παγκόσμια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για το Μακεδονικό. Αυτό ίσχυε αλλά δυστυχώς για μικρό ποσοστό των αιτημάτων. Το υπόλοιπο είχε ‘αντζέντα’: από το να ζητούν αμέσως “Like” στις σελίδες των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουν, από το να επιδιώξουν μία τηλε-γνωριμία (ανθρώπινο βεβαίως) … από το να ζητούν $$$ (αμερικανίδα σου λέει φορτωμένη θάναι) – και μία εντυπωσιακά μεγάλη μερίδα ατόμων που αρέσκεται να επιδίδεται σε virtual sex. Εντύπωση μου προκάλεσε ότι στην τελευταία ομάδα οι περισσότεροι ήταν νέοι ηλικίας μεταξύ 20 με 40!!

Επίσης αντιλήφθηκα ότι τα αιτήματα φιλίας στην πλειοψηφία τους ήταν “τυφλά”. Οι περισσότεροι δεν έβλεπαν το Profile ή τον
τείχο του Facebook πριν κάνουν αίτημα ή και μετά και έκαναν ερωτήσεις όπως “από πού είσαι”, “με τι ασχολείσαι”, “που μένεις;” κλπ..

Μπήκα στον κόπο να απαντήσω σε ορισμένα μηνύματα, εξηγώντας ότι δεν έχω χρόνο και ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν υπογραφές για να λαμβάνω απαντήσεις; “τι μλκ είναι αυτή;” στην χειρότερη περίπτωση, ενώ αρκετοί απλώς “την έκαναν” με ελαφρά πηδηματάκια..

Βεβαίως όλα ανθρώπινα είναι και τα κατανοώ σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Είναι αναμφίβολλα δικαίωμα του καθενός να έχει τις επιδιώξεις του. Ωστόσο αυτό που με θλίβει είναι η απάθεια, η αδιαφορία και η τεμπελιά μεγάλου αριθμού των συμπατριωτών μας.

Σίγουρα η κατάσταση στην Ελλάδα έχει απογοητεύσει πολλούς και κυρίως τους νέους και τις νέες μας. Η αλλαγή όμως δεν θάρθει με την απαξίωση, την ειρωνία, τον εξυπναδικισμό και την αδράνεια.. Η αλλαγή δεν θάρθει αν πιστεύουμε ότι “όλα είναι πουλημένα”, “όλα είναι χαμένα”… Η αλλαγή δεν θάρθει από τις εκπορευόμενες προφητείες από το Άγιο Όρος, δεν θάρθει από τα άλλα κράτη, δεν θάρθει με την προσευχή.

Η αλλαγή έρχεται όταν πρώτα από όλα αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε γύρω μας. Την αλλαγή θα την φέρουμε εμείς οι ίδιοι όταν αναλάβουμε ευθύνη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Θα έρθει όταν ενημερωθούμε υπεύθυνα και δεν πιστεύουμε αυτό που μας σερβίρουν ΜΜΕ ή προφητείες που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα.

Κι έπειτα, ακόμη κι αν κανείς δεν πιστεύει στην προσπάθειά μας, αναρωτιέμαι τι τον εμποδίζει να επενδύσει δύο λεπτά από τον χρόνο του, να βάλει την υπογραφή του με την ελπίδα ότι ίσως..;

Θα εξηγήσω σε επόμενη ανάρτηση γιατί η συλλογή υπογραφών είναι σημαντική. Ευχαριστώ όμως από καρδιάς, όσους κι όσες, μπαίνουν στον κόπο να υπογράψουν κι ανιδιοτελώς κάνουν likes, shares, και στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα!
Κάθε φορά που πικραίνομαι με ένα μήνυμα… θάρθει έτσι αναπάντεχα ένα άλλο που με πεισμώνει να συνεχίσω.

Γράφει: Νάνση Μπίσκα

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ:
https://www.gopetition.com/…/restoration-of-historical-trut…

 

 

You May Also Like

More From Author