Έκλεισε η συμφωνία: Μαχαίρι έως 18% στις συντάξεις, στα 5.681 το αφορολόγητο

Estimated read time 1 min read
Κατά μέσο όρο η μείωση θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές – Από την 1η Ιανουαρίου 2019 στα 5.681 ευρώ το αφορολόγητο αν δεν πιαστούν οι στόχοι – Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα τα πολυνομοσχέδια
«Υπάρχει άσπρος καπνός, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για όλα τα θέματα» δήλωσε λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το ξύπνημα με συμφωνία σημαίνει ότι κλείνει ο κύκλος των ατέρμονων διαπραγματεύσεων που άρχισαν τον Οκτώβριο για την δεύτερη αξιολόγηση σε επίπεδο τρόικας καθώς υπάρχει πλέον συμφωνία η οποία αναμένεται να χαρακτηριστεί από την τρόικα preliminary agreement (τεχνική προκαταρκτική συμφωνία) εν αναμονή του συμβιβασμού για το χρέος που οδηγεί στο staff level agreement (τεχνική συμφωνία).
Σημαίνει επίσης ότι προωθούνται τις επόμενες ημέρες τα πολυνομοσχέδια με τα μέτρα στη Βουλή για την ψήφιση τους οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup στις 22 Μαΐου που θα σφραγίσει την τεχνική συμφωνία. Στην κυβέρνηση αναμένουν στη συνέχεια από τους Ευρωπαίους να κάνουν μια κίνηση για το χρέος που θα εξασφαλίσει και την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

You May Also Like

More From Author