Monday, May 6 2024

Πέθανε ο καθηγητής Οικονομικών Αδαμάντιος Πεπελάσης

Estimated read time 1 min read

 

Πέθανε ο καθηγητης Οικονομικών Αδαμάντιος Πεπελάσης, που ειχε γεννηθεί στη Γαστούνη το 1922.Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λονδίνο (London School of Εconomics) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια των ΗΠΑΔίδαξε στην οικονομική σχολή του πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια μέχρι το 1962 και στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια μέχρι το 1973 καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

Υπήρξε αναπληρωτής γενικός επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (1962-64), υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (1963), διοικητής της ίδιας τράπεζας αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση (1974) και διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, μέλος της Αμερικανικής Οικονομικής Εταιρείας, της Στατιστικής Εταιρείας των ΗΠΑ, της Αγγλικής Βασιλικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας και άλλων διεθνών και ελληνικών επιστημονικών φορέων, εταιρειών και σωματείων.

Ηταν Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη και τ. πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.

Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Κέντρου Μ. Θεοδωράκης

You May Also Like

More From Author

Ο Δήμος Πατρέων στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο, που αγωνίζονται και διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Αυτό είναι το νέο μνημόνιο που υπέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

);